NASLOVNICA / Novosti / Državno polufinale Međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika HIPPO 2019

Državno polufinale Međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika HIPPO 2019

Autor: Arijana Lenardić

01. travnja 2019.

U subotu, 30. ožujka 2019., održano je Državno polufinale Međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika HIPPO 2019.

U preliminarnom krugu natjecanja krajem veljače, sudjelovalo je 35.000 kandidata iz 40 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj je ove godine sudjelovalo 4.700 kandidata iz 145 škola iz cijele Hrvatske. Na Državno polufinale plasiralo se 830 kandidata, a među njima i 6 učenika naše škole: Luka Štefanac (5.r), Korina Jambrušić (6.r), Ivan Kuzmić (6.r), Nika Mladić (7.r), Laura Kovačević (7.r) i Marina Jendrašić (8.r).

U Varaždinu, u Školi stranih jezika Žiger, po prvi je puta ove godine održano Državno polufinale za dio osnovnih i srednjih škola te škola stranih jezika iz središnje i sjeverozapadne Hrvatske, dok su se ostale škole za prolazak u finale borile u Križevcima u SŠ Ivan Seljanec. Naši su polufinalisti u Varaždinu pokazali svoje znanje u čitanju s razumijevanjem i pisanju. Učenici su imali prilike i razgledati Privatnu umjetničku gimnaziju Žiger i Školu stranih jezika Žiger. Također su sudjelovali i u nagradnoj tomboli u kojoj je naša učenica Laura Kovačević osvojila prigodnu nagradu kao uspomenu na Državno polufinale Hippo 2019.

Rezultati ovog kruga natjecanja bit će poznati sredinom travnja (najkasnije do 15. travnja 2019.), a veliko finale održat će se u Lido di Jesolo u Italiji, 11. i 12. svibnja 2019. 

Nestrpljivo očekujemo rezultate i želimo puno uspjeha našim polufinalistima!

Mentori Maja Mlinarić Horvat, Ivan Grgec i Arijana Lenardić

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content