NASLOVNICA / Novosti / Državno polufinale iz engleskoga jezika HIPPO 2016

Državno polufinale iz engleskoga jezika HIPPO 2016

Autor: Arijana Lenardić

03. travnja 2016.

U subotu, 2. travnja 2016., održano je Državno polufinale Međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika HIPPO 2016 u Križevcima. U kategoriji HIPPO 1 (4. i 5.r), HIPPO 2 (6.r) i HIPPO 3 (7. i 8.r) natjecalo se i 7 učenika naše škole.

HIPPO je jedino međunarodno natjecanje iz engleskoga jezika u Europi. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola koji su svrstani u 5 kategorija (HIPPO 1 – HIPPO 5). Ove godine prijavilo se oko 14.000 djece iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Bugarske i Italije te iz dvije gostujuće zemlje Ukrajine i Rumunjske.

U Hrvatskoj je sudjelovalo 1.600 djece iz 60 različitih osnovnih i srednjih škola te nekoliko škola stranih jezika. Nakon izlučnog kruga natjecanja početkom ožujka, državno polufinale za Hrvatsku održano je 2. travnja 2016. u četiri centra izvrsnosti i to u Osijeku, Rijeci, Splitu i Križevcima.

U Križevcima, u SŠ „Ivan Seljanec“, održano je državno polufinale za osnovne i srednje škole središnje i sjeverozapadne Hrvatske na kojem je, između 150 učenika osnovnih i srednjih škola, sudjelovalo i 7 učenika naše škole i to: Nika Švaco, Ema Lovrak, Marina Jendrašić, Nika Hrvoić, Romana Rusak, Angelika Marija Pejić i Jurica Kanić koji su provjeravali svoje znanje engleskoga jezika rješavajući test čitanja s razumijevanjem i test pisanja.

Rezultati državnog polufinala bit će poznati sredinom travnja, a veliko finale održat će se u Lido di Jesolo, u Italiji i to od 14. do 16. svibnja 2016. Svaki natjecatelj dobiva Potvrdu o sudjelovanju, a oni najbolji u finalu i vrijedne nagrade, koje uključuju i međunarodno priznatu JETSET svjedodžbu iz engleskoga jezika te ljetovanje u Engleskoj uz usavršavanje jezika.

Zahvaljujemo roditeljima i gospodinu ravnatelju što su nam pružili podršku i omogućili sudjelovanje na ovom natjecanju!

Nestrpljivo očekujemo rezultate i želimo puno uspjeha našim polufinalistima!

Učitelji engleskoga jezika

Ostale obavijesti

22. veljače 2024.

Jakov Ovnić na međunarodnom natjecanju osvojio drugu nagradu

U Novom Marofu je od 13. do 17. veljače 2024. održano Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec”. Jakov […]

19. veljače 2024.

Stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika

Prvi dan drugog dijela zimskog odmora učenika u Osnovnoj školi Đurđevac bilo je radno za učitelje i stručne suradnike Osnovne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content