NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Državno natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda"

Državno natjecanje u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda”

Autor: Nataša Švaco

12. svibnja 2021.

U ponedjeljak i utorak, 10. i 11. svibnja 2021. godine, održana je završnica Nacionalnog projekta za poticanje čitanja – Državno natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za osnovne škole. Natjecanje je provedeno online zbog epidemiološke situacije s COVID-19. Sudjelovalo je 60 osnovnih škola, 180 učenika. Natjecanje je međunarodnog učešća.

U kategoriji pismenog ispita, naše učenice Sara Martinčić, 6. c, Ema Domišljanović, 7. d i Ivona Kožar, 8. a, ostvarile su odličan rezultat: 172/210 bodova i osvojile 11. mjesto u konkurenciji 60 ekipa. Mentorice učenicama su: Nataša Švaco i Antonela Carek. Ema se natjecala i u kategoriji kreativnog uratka te osvojila 8. mjesto sa 88/120 bodova. Mentori: Nataša Švaco i Zoran Vidaković.

Pohvale našim učenicama na odličnim rezultatima!

Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja, a tema ovogodišnjeg projekta je “U svijetu knjiga”. Na pismenom dijelu ispita provjeravalo se znanje iz sadržaja knjiga koje su bile zadane za čitanje: Tom Gates – Svjetski dan knjige – Najbolji u povijesti (dosad), autorice Liz Pichon; Miris knjige, autorice Jadranke Klepac; Matilda, svjetski poznatog autora Roalda Dahla te Demon školske knjižnice, Moree Banićević.

Ovim putem pozivamo učenike da dođu u našu knjižnicu i za slobodno čitanje posude ove zanimljive naslove!

Osim detalja iz sadržaja knjiga, provjeravalo se znanje iz opće kulture, činjenice uz Svjetski dan knjige, znanje iz poznavanja informacijske, čitalačke, matematičke, prirodoslovne, informatičke pismenosti te znanje iz geografije i povijesti.

U kategoriji Kreativni uradak, na temu U svijetu knjige naša učenica Ema Domišljanović izradila je plakat na kojem je predstavila pročitane knjige uz poruku i pozivanje svih dobnih skupina na zajedničko druženje uz knjige, prijateljstvo, pomaganje i otkrivanje i istraživanje svoje okoline, međuljudskih odnosa, povijesne i kulturne baštine, otkrivanje novih legendi, razvijanje mašte i novih igara. Ona svima poručuje da ne treba odustajati u svojim namjerama. Budite uporni u radu, puni samopouzdanja, želje za promjenama, uspjehom i druženjem. Video pozivom u Teams aplikaciji, Ema je usmenim izlaganjem predstavila Povjerenstvu svoj rad. Osim vrednovanja likovnog rada u usmenom predstavljanju kreativnog uratka Povjerenstvo je vrednovalo sadržaj, strukturu i vještinu izlaganja te odgovaranje na pitanja o izboru motiva, likovnih tehnika, namjene plakata.

Ema je bila samouvjerena i odvažna u predstavljanju baš kao i junakinje u izabranim romanima: Matilda, Dana i Zara. Bravo Ema!

Ostale obavijesti

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

16. svibnja 2024.

Podravina u stihovima

U petak 17. svibnja u 17:30 u Domu kulture održat će se priredba Podravina u stihovima povodom veličanja pjesništva, kreativnog pisanja i javnog nastupa učenika. Ovom javnom priredbom i natjecanjem u […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content