NASLOVNICA / Novosti / Državno natjecanje iz astronomije u našoj školi

Državno natjecanje iz astronomije u našoj školi

Autor: Danijel Domišljanović

18. svibnja 2022.

Danas je u poslijepodnevnim satima u Domu kulture u Đurđevcu svečano otvoreno državno Natjecanje iz astronomije čiji je domaćin naša škola. U Đurđevac je stiglo 67 najuspješnijih učenika astronoma osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske sa svojim učiteljima mentorima. U kratkome programu otvorenja državnoga Natjecanja iz astronomije nastupili su Školski zbor i Tamburaška skupina naše škole, Jakov Ovnić, Mirna Đapa i mažoretkinje Grada Đurđevca, ujedno i učenice naše škole. U uvodnome dijelu programa nazočnim, najboljim astronomima iz cijele Hrvatske i njihovim mentorima, obratili su se i naš ravnatelj Danijel Domišljanović, dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednica državnog Povjerenstva natjecanja iz astronomije, viša savjetnica Ivana Kuhta Bogić.

Glavni dio natjecanja započinje sutra u jutarnjim satima kada mladi astronomi rješavaju test i potom državnome Povjerenstvu prezentiraju svoje praktične radove. U poslijepodnevnim satima mladi će se astronomi i njihovi mentori odmoriti uz organizirane posjete đurđevačkim devama, Posjetiteljskom centru, Muzeju grada Đurđevca, Interpretacijskom centru te geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci.

Ostale obavijesti

27. svibnja 2024.

Predstava Internet genijalci

Dana 27. svibnja učenici od 1. do 4. razreda povodom Dana škole gledali su predstavu po imenu Internet genijalci koju […]

27. svibnja 2024.

Terenska nastava petih razreda u Osijeku

U petak, 24. svibnja 2024., učenici 5. A, 5. B, 5. C i 5. D razreda u pratnji svojih razrednica […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content