NASLOVNICA / Novosti / Druženje s članovima HGSS-a

Druženje s članovima HGSS-a

Autor:

28. travnja 2018.

Oni brinu o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Oni rade dobrovoljno i za obavljene akcije spašavanja ne dobivaju naknadu. Oni su članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

Osim spašavanja i pružanja prve pomoći unesrećenima na nepristupačnim područjima, HGSS veliku pažnju posvećuje edukaciji građana. Zato su 28. travnja posjetili naš grad, a učenici 4. c razreda naše škole su iskoristili priliku da ih pitaju sve što ih je oduvijek zanimalo o njihovom plemenitom radu.

Pričali su nam o svojim osnovnim aktivnostima. Pokazali su nam dio opreme koju koriste u svojim akcijama i objasnili čemu što služi. Razgledali smo njihovo vozilo, slušali zanimljive priče iz akcija potrage i spašavanja, a najveće je uzbuđenje nastupilo kada su našeg Nou stavili na posebna nosila i vozili ga po Trgu sv. Jurja.

To je bio susret kojega će se djeca još dugo sjećati.

Ostale obavijesti

16. lipnja 2021.

Plemenita akcija za kraj nastavne godine

Prije sedam godina stvoren je sigurni kutak, oporavilište i utočište za ozlijeđene, neželjene, napuštene i zlostavljane životinje – Grgin konak. […]

15. lipnja 2021.

Učenici 3. b na završnoj izvanučioničnoj nastavi

Učenici 3. b razreda sa svojom učiteljicom Nadom Petrović i pomagačicom u nastavi Ana- Marijom Markač Brgles, 15. 06. 2021. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content