NASLOVNICA / Novosti / Druženje područnih škola

Druženje područnih škola

Autor: Marija Dautanec Božić

12. lipnja 2017.

Deveto po redu druženje učenika Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena s učenicima Odjela za učenike s teškoćama u razvoju te njihovih učiteljica i učitelja održano je 9. lipnja 2017. u Područnoj školi Sirova Katalena, domaćinu ovogodišnjeg, već tradicionalnog druženja. 

Integrirani nastavni dan započeli su upoznavanjem, pozdravnim govorom učiteljice Martine Krajcar Baltić  te prigodnom priredbom kojom su učenici PŠ Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena zaželjeli dobrodošlicu učenicima Odjela za učenike s teškoćama u razvoju i njihovim učiteljicama. Na kraju programa, učenik Ivan Marjanović iz Sirove Katalene, u znak prijateljstva u zrak je pustio golubicu mira te je na taj simboličan način započeto još jedno druženje učenika područnih škola. Nakon kratkog odmora, učenici su podijeljeni u dvije skupine. Grupa mlađih učenika ostala je u dvorištu područne škole te izrađivala vjetrenjače od papira. Stariji učenici prošetali su do mjesne crkve u kojoj ih je gospodin Franjo Ileković iz Sirove Katalene upoznao s poviješću sela, crkve i škole. Po povratku u školsko dvorište, gospodin Ileković i učitelj Davor Šokec djeci su govorili o uzgoju pčela i važnosti meda u zdravoj prehrani. Poslije zasluženog odmora i doručka, slijedile su sportske igre: potezanje užeta i igra graničara, u kojima su sudjelovali učenici, ali i njihovi učitelji. Susret područnih škola svojim su dolaskom podržali i ravnatelj naše škole gospodin Danijel Domišljanović i pedagog Nikola Vuković. Kad je lijepo i veselo, vrijeme brzo prolazi. Ubrzo je stigao autobus i prijatelji iz Odjela za učenike s teškoćama u razvoju oprostili su se od svojih domaćina i uputili domovima, a učiteljice su obećale ponovno druženje sljedeće godine u nekoj od drugih područnih škola.

Hvala matičnoj školi i roditeljima učenika Područne škole Sirova Katalena na pomoći u organizaciji i provedbi ovog susreta.

Učiteljica Olga Lazar                              

Ostale obavijesti

22. veljače 2024.

Jakov Ovnić na međunarodnom natjecanju osvojio drugu nagradu

U Novom Marofu je od 13. do 17. veljače 2024. održano Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec”. Jakov […]

19. veljače 2024.

Stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika

Prvi dan drugog dijela zimskog odmora učenika u Osnovnoj školi Đurđevac bilo je radno za učitelje i stručne suradnike Osnovne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content