NASLOVNICA / Novosti / Drugi razredi pozdravili dolazak jeseni u Svetoj Ani

Drugi razredi pozdravili dolazak jeseni u Svetoj Ani

Autor:

30. rujna 2019.

Učenici 2. a, b, i c razreda Osnovne škole Đurđevac  sa svojim učiteljicama Željkom Mihočka, Nadom Petrović i Sanjom Sabolić 27. rujna  2019. godine pozdravili su dolazak jeseni na izvanučioničkoj nastavi u Svetoj Ani.

Ponovili su nastavne sadržaje o jeseni u zavičaju, upoznali neke od običaja sela Sveta Ana, promatrali rad vodenice.

U sjenici uz vodenicu poslušali su predavanje  gospođe Račan, tajnice Udruge žena Svetojanke o Svetoj Ani te o nastanku i radu vodenice. Počašćeni  Svetojanskom zlevankom, toplim i ukusnim čajem, pažnju im je privuklo lupanje  velikog mlinskog kola   koje se okretalo  pod snagom vode. Požurili su vidjeti kako se zrna  kukuruza pretvaraju u fino, mekano i mirisno brašno.

Nastavili su put do izvora. Brali su jesenske šumske plodove,slušali cvrkut ptica, uživali u ljepotama brežuljaka. Prošetali su poučnom stazom i spustili se u selo stazom Križnog puta.

Nakon duge šetnje prekrasnom prirodom uslijedio je odmor  i bezbrižna igra.

Rumenih i nasmijanih obraza vratili su se kućama sa zaključkom da se najlakše i najljepše  uči u prirodi.

Veliko hvala mamama  učenika  2. B:  Luke, Davida i Jakova iz Svete Ane  kao i ostalim članicama Udruge žena Svetojanke koje su pripremile prekrasan  doček za 56 učenika, počastile ih čajem, zlevankom, bombonima i provele vrijeme u druženju, šetnji  i poučavanju.

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharska radionica. Nakon kraćeg […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content