NASLOVNICA / Novosti / Donacija računala knjižnici

Donacija računala knjižnici

Autor:

06. prosinca 2013.

Zagrebačka banka d.d. poslovnica Đurđevac donirala je svoja računala knjižnici OSNOVNE ŠKOLE GRGURA KARLOVČANA, ĐURĐEVAC.

Zahvaljujemo im za vrijednu donaciju kojom su našim učenicima i učiteljima omogućili kvalitetno i uspješno praćenje nastavnog plana i programa u skladu s razvojem novih tehnologija.

Veliko hvala djelatnicima poslovnice Đurđevac koji su posebnim angažmanom doprinijeli da računala budu donirana upravo našoj školi, a na inicijativu i zamolbu knjižničarke.

    

                

Korisnici knjižnice će na brz i efikasan način pretraživati bazu podataka putem on-line kataloga, raditi prezentacije, igrati edukativne igre, natjecati se u raznim kvizovima, prijavljivati se na on-line radionice, kvizove, rješavati zadaće, pisati referate…

          

Školska knjižnica će sad postati pravo informacijsko, medijsko, komunikacijsko i kulturno središte škole. Knjižnica ima i neknjižnu građu koju korisnicima pruža putem elektroničkih medija. Program školske knjižnice sastavni je dio školskog kurikuluma i uključen je u nastavni proces, a učenici kroz knjižnicu ostvaruju niz projekata tijekom nastavne godine i ova vrijedna računala pomoći će korisnicima u provedbi.

Prema Standardu za školske knjižnice, škola od 400 do 800 učenika treba imati 1 računalo za knjižnično poslovanje, 1 računalo za ostale poslove, 1 računalo za pristup knjižničnom katalogu i udaljenim bazama podataka te najmanje 10 računala za rad korisnika knjižnice.

                                      

Donacijom Zagrebačke banke približili smo se zadanom Standardu te korisnicima olakšali ostvarivanje nastavnog plana i programa kao i kurikuluma.

                      

Ostale obavijesti

21. listopada 2021.

Posjet školskoj knjižnici – u društvu sa slikovnicama

U povodu obilježavanja Godine čitanja 2021., ali i Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1. i 3. razreda te 3. odgojna skupina […]

20. listopada 2021.

Svjetski dan kravate u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Dan kravate obilježava se 18. listopada. Tom su prigodom […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content