NASLOVNICA / Novosti / Donacija BBC micro:bit kompleta

Donacija BBC micro:bit kompleta

Autor:

21. veljače 2017.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (skraćeno: IRIM) donirao je našoj školi 20 BBC micro:bit kompleta u vrijednosti od 2.278,56 kn. Doniranje se vrši u sklopu kampanje BBC micro:bit – STEM revolucija u školama. 

BBC micro:bit je uzbudljiva, nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri. Omogućuje korištenje na razne načine u velikom broju predmeta: kemija, biologija, matematika, informatika, glazbeni i likovni odgoj te u izvannastavnim aktivnostima. Više o projektu i BBC micro:bitovima pročitajte na poveznici: http://croatianmakers.hr/hr/stem-revolucija/.

Naša škola ovu donaciju dobila je zahvaljujući uključenosti škole u Croatian Makers ligu u kojoj  sudjeluju učenici polaznici izvannastavne aktivnosti  robotike pod vodstvom učitelja Milana Kosa.

U petak, 17. veljače 2017. godine u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac stigao je paket sa 20 BBC micro:bit kompleta. Već u ponedjeljak, 20. veljače učenici  6.c razreda, pod mentorstvom učiteljice Davorke Hrženjak,  napravili su prve korake u korištenju ove nove tehnologije.  Učenici su bili vrlo uzbuđeni i pokazali su veliki interes za programiranje na drugačiji način.

Zahvaljujemo se Institutu za razvoj i inovativnost mladih i njihovom predsjedniku Nenadu Bakiću na velikodušnoj donaciji.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content