NASLOVNICA / Novosti / Donacija BBC micro:bit kompleta

Donacija BBC micro:bit kompleta

Autor:

21. veljače 2017.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (skraćeno: IRIM) donirao je našoj školi 20 BBC micro:bit kompleta u vrijednosti od 2.278,56 kn. Doniranje se vrši u sklopu kampanje BBC micro:bit – STEM revolucija u školama. 

BBC micro:bit je uzbudljiva, nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri. Omogućuje korištenje na razne načine u velikom broju predmeta: kemija, biologija, matematika, informatika, glazbeni i likovni odgoj te u izvannastavnim aktivnostima. Više o projektu i BBC micro:bitovima pročitajte na poveznici: http://croatianmakers.hr/hr/stem-revolucija/.

Naša škola ovu donaciju dobila je zahvaljujući uključenosti škole u Croatian Makers ligu u kojoj  sudjeluju učenici polaznici izvannastavne aktivnosti  robotike pod vodstvom učitelja Milana Kosa.

U petak, 17. veljače 2017. godine u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac stigao je paket sa 20 BBC micro:bit kompleta. Već u ponedjeljak, 20. veljače učenici  6.c razreda, pod mentorstvom učiteljice Davorke Hrženjak,  napravili su prve korake u korištenju ove nove tehnologije.  Učenici su bili vrlo uzbuđeni i pokazali su veliki interes za programiranje na drugačiji način.

Zahvaljujemo se Institutu za razvoj i inovativnost mladih i njihovom predsjedniku Nenadu Bakiću na velikodušnoj donaciji.

Ostale obavijesti

04. listopada 2022.

Saziv vijeća roditelja – 6. 10. 2022.

U privitku se nalazi poziv za održavanje konstituirajuće sjednice Vijeća roditelja OŠ Đurđevac.

04. listopada 2022.

Zaziv Duha Svetoga u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu, 28.rujna 2022., učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju sa svojim su učiteljicama sudjelovali na svetoj misi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content