NASLOVNICA / Novosti / Donacija AVD uređaja

Donacija AVD uređaja

Autor: Danijel Domišljanović

14. prosinca 2023.

U ponedjeljak 11. prosinca 2023. ravnateljica Ljekarni Štefanić, magistra farmacije Petra Štefanić Takač, uručila je donaciju AVD uređaja našoj školi koji će biti dostupan i smješten u prostoru školske zgrade, a za slučaj potrebe svim učenicima, zaposlenicima i građanima Grada Đurđevca. Učenici polaznici izvannastavne aktivnosti Crvenog križa pripremili su kratak program zahvale.
U školi provodimo radionice prve pomoći i veselimo se svakoj novoj naučenoj vještini koja bi mogla nekome pomoći ili spasiti život. U zajedničkoj radosti spremni smo koračati prema boljoj budućnosti. Zahvaljujemo se svima na podršci koja nam omogućava jačanje sigurnosti u našoj školi i zajednici.
Učimo o važnosti svakog života, o tome kako jednostavne vještine prve pomoći i dostupnost automatskih vanjskih defibrilatora mogu biti ključni faktori u spašavanju života. Naša nada je da će ova donacija poslužiti, ne samo kao fizički uređaj, već i kao simbol zajedništva i brige.
U Hrvatskoj svakog sata jedna osoba umre od iznenadnog srčanog zastoja. S obzirom na to da se 80 % srčanih zastoja događa izvan bolnice, važno je da su automatski vanjski defibrilatori dostupni u što više ustanova te da je što više ljudi educirano za postupak oživljavanja koji se provodi korištenjem AVD uređaja. Riječ je o uređaju koji se koristi prilikom postupka oživljavanja kod iznenadnog zastoja srca. Automatski vanjski defibrilator jednostavan je prijenosni uređaj koji spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem. Srce se zbog električnog šoka može ponovno pokrenuti i život osobe može biti spašen. Kako su na području grada registrirana svega 2 uređaja ova donacija zasigurno će dati doprinos u spašavanju ljudskih života.

Zahvala Ljekarni Štefanić na donaciji u širenju javnog dobra.

Ostale obavijesti

22. travnja 2024.

Upis u prvi razred – privremeno izvješće

U vremenu od 8. do 22. travnja 2024. godine proveden je postupak upisa djece dorasle za upis u prvi razred […]

22. travnja 2024.

Ivan Jakupčić osvojio 6. mjesto na državnom Natjecanju iz Povijesti

Od 17. do 19. travnja  2024. u Puli je održano  25. državno Natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih i srednjih […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content