NASLOVNICA / Novosti / Djeca medija - radionice i predavanja

Djeca medija – radionice i predavanja

Autor:

11. travnja 2017.

U petak, 7. travnja 2017. godine radionice i predavanja  na temu medija u našoj su školi održali članovi Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu iz Zagreba.

Društvo je osnovano je 2011. godine na zajedničku inicijativu studenata komunikologije i novinarstva, mladih diplomiranih komunikologa, novinara, sociologa, kroatologa, filozofa i medijskih stručnjaka.

Projekt Djeca medija najznačajniji je i najopsežniji projekt DKMK-a. Osmislili su ga polaznici Komunikološke škole Matice hrvatske koja se od 2008. organizira u suradnji Matice hrvatske, Hrvatskih studija i Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Cilj je projekta edukacija o pozitivnim i negativnim stranama medija i osposobljavanje za njihovo svjesno i odgovorno korištenje. Namijenjen je prvenstveno djeci i mladima, studentima, roditeljima, djelatnicima obrazovnih ustanova te svima zainteresiranima.

Radionice za učenike na temu Senzacionalizam u medijima održale su Alma Mujčinović i Ines Marinčić, a predavanja za učitelje i stručne suradnike pod nazivom Utjecaj medija izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš, koji je i ujedno predsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) te doc. dr. sc. Irena Sever Globan.

Naši gosti predavači pohvalili su aktivnost i zainteresiranost učenika kao i učitelja koji su sudjelovali u radionicama.

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content