NASLOVNICA / Novosti / Dan tolerancije u našoj školi

Dan tolerancije u našoj školi

Autor: Maja Šalamon Nemet

16. studenoga 2023.

Danas se održava dan tolerancije. Učenici zajedno sa svojim učiteljima čitav tjedan provode radionice, obrađuju tekstove i filmove na temu tolerancije, izrađuju plakate, stvaraju nove tekstove, a i nova prijateljstva družeći se sa drugim učenicima, razgovaraju i osvješćuju što tolerancija znači,… Aktivnosti je mnogo, a u našoj galeriji možete vidjeti fotografije nekih od provedenih aktivnosti.

Međunarodni dan tolerancije: Svi smo mi različiti, a ta razlika nas obogaćuje!

Međunarodni dan tolerancije koji obilježavamo danas, 16. studenog, izvrsna je prilika da se podsjetimo i osvijestimo važnost tolerancije. Deklaracija o načelima tolerancije, donesena 16. studenog 1995. od Ujedinjenih naroda, navodi: ”Tolerancija je poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti svjetskih kultura, oblika izražavanja i bivanja ljudi.” Tolerantno ponašanje nije urođeno, ono se uči. Prvi učitelj tolerancije je obitelj, a onda dolaze različite institucije i mehanizmi društva. Škola je jedno od mjesta poučavanja o toleranciji, stoga su se učenici razredne nastave i produženog boravka naše škole pridružili obilježavanju ovoga dana različitim aktivnostima i radionicama, obogaćujući ih svojim idejama i kreativnošću. Tolerancija je proces koji se gradi. Naše aktivnosti bile su još samo jedna cigla u zidu.
Nastavimo graditi svaki dan i primjerom pokažimo drugima kako biti tolerantan!

pripremila učiteljica Senka Pavešić

Dan tolerancije u 1.a i b razredu
Učenici 1.a i b razreda zajedno sa svojim učiteljicama Anom Jančijev i Vesnom Šijak pozvali su u goste skupinu Krijesnice s njihovom tetom Slavicom Islam iz Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac. To je skupina u koju su uključena djeca romske nacionalne manjine. Učiteljice su za učenike i goste osmislile zanimljive aktivnosti. Druženje su započeli pjesmom, a nastavili učenjem. Učili su o tome da su slični i različiti, crtali i predstavljali svoje uratke i na kraju zaključili da iako vole različite stvari, iako su različitog izgleda, svi su jedinstveni i jednako vrijedni.
Drugi dio druženja je protekao u veselim igrama u sportskoj dvorani. Najzanimljivije su im bile igre padobranom. Svi su bili sretni i zadovoljni, te su poželjeli da bude još takvih druženja.
Sastavile: učiteljice Vesna Šijak i Ana Jančijev

Povodom dana tolerancije u 7.b razredu održana je radionica pod nazivom „Ne budi fejk“. Radionicu su održale polaznice vršnjačke skupine POINT iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu u pratnji njihove voditeljice pedagoginje Jasne Horvat Vlahović. Cilj radionice bio je osvijestiti predrasude s kojima se nose određene društvene skupine te ustanoviti razliku između stvarnog JA i virtualnog JA koje je prikazano na društvenim mrežama. Učenici su kroz igru, razgovor i kratki video zaključili kako nije sve što vidimo na površini istinito. 

Sastavila: Katica Tomrlin

Ovako je dan tolerancije obilježen i u ostalim razredima.

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content