NASLOVNICA / Novosti / Dan škole - 25. svibnja 2017.

Dan škole – 25. svibnja 2017.

Autor:

26. svibnja 2017.

U tjednu od 22.5. – 26.5. 2017. godine obilježili smo Dan škole.

Obilježavanje je započelo projektnom  nastavom pod nazivom „Znanstveni dan“.  U maloj sportskoj dvorani  učenici sedmih i osmih razreda predstavljali su učenicima četvrtih i petih razreda zanimljive pokuse iz svijeta kemije. U Domu kulture organizirana je za učenike naše škole promocija Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica Područni odjel Đurđevac za upis novih polaznika uz glazbeni koncert  „Čarolija iza ugla“.

„Sportski dan“ održan je 23. svibnja 2017. te su organizirana sportska druženja, aktivnosti i međusobna natjecanja naših učenika od 1. do 3. razreda na sportskim terenima škole. Tog dana u maloj sportskoj dvorani prezentiran je projekt „Zdrav za pet“  uz profesionalno informiranje o policijskim zanimanjima koje su održali djelatnici PU Koprivničko-križevačke županije. Aktivnostima ovog dana promovirao se zdravi način života i boravak u prirodi, kao i važnost očuvanja okoliša te održivi razvoj područja i društva.

Dana 24. svibnja  2017. organizirano je druženje i književni susret sa Sanjom Pilić. Organizirana su dva susreta za niže i više razrede u velikoj sportskoj dvorani.  Organiziran je i intervju s Novinarskom grupom.  Književnici smo pokazali ljepote naše turističke ponude: Utvrdu Stari Grad te smo posjetili i naš mali etno posjed s devama i ostalim domaćim i udomaćenim životinjama podravskog dvorišta.  Oduševljena je prostorima i utvrdom Stari grad, a raspitivale se i o programu naše Picokijade.

Tog dana provodio se i projekt Autokluba Đurđevac: Nacionalni program za sigurnost u prometu djece i biciklista, organiziran za učenike 5. razredi na našem prometnom poligonu iza škole. Učenici su dobili poklon kacige i prsluke za vidljivost u prometu.

Za kraj ovotjednih događanja je 25. svibnja 2017. održana projektna nastava  „Ljepote Podravine u stihu“, u korelaciji knjižnice i hrvatskog jezika, u čast Grgura Karlovčana i domaće pisane riječi. Naši su učenici krasnoslovili  svoje stihove  o ljepotama Podravine u parku kraj biste Grgura Karlovčana. Osim što njegujemo hrvatski standardni  jezik ponosni smo na svoje kajkavsko narječje što se primjećuje u izričaju naših mladih pjesnika škole. Ovo je bio poticaj da se iduće školske godine javi još više učenika na Natječaj za mlade pjesnike povodom obljetnice rođenja Grgura Karlovčana.

Dan je završio svečanom školskom priredbom gdje su naši učenici pokazali što su sve radili tijekom školske godine, a najbolji učenici i njihovi mentori primili su priznanja i nagrade za svoj uspjeh. Također, zahvalnice su primili svi koji su sudjelovali i pomogli u ostvarivanju Školskog kurikuluma tijekom školske godine.

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content