NASLOVNICA / Novosti / Dan sjećanja na žrtve holokausta

Dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Nikola Vuković

24. siječnja 2016.

Već drugu godinu u sklopu ostvarivanja Kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja, a više od 15 godina kao školski projekt, u našoj školi obilježavamo 27.siječnja – Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.

Dan 27.siječnja obilježava se kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta jer je tada 1945.godine oslobođen zloglasni logor Auschwvitz- Birkenau. Tijekom cijele školske godine uključeni smo u projekt "Šafran" u sklopu kojeg proučavamo povijesne događaje vezane uz holokaust, a posebno za stradavanje djece. Ove godine nositelji projekta su učenici 5d razreda koji su još u listopadu posadili lukovice žutog šafrana. U proljeće će cvijetovi žutog šafrana ukrašavati prostor ispred sportske dvorane, a sve nas podsjetiti na stećena znanja o holokaustu. Korelacija je i sa sadržajima novije povijesti naše Republike Hrvatske. Ostvarivanjem projekta "Šafran" kao i obilježavanjem Međunarodnog dana sjećanja na holokaust uvijek se sjetimo stradanja naših branitelja kao i svih prognanih i nestaih građana Republike Hrvatske.

Učenici od prvog do šestog razreda likovno će izraziti svoje osjećaje; Tema: Žuti cvijet šafrana, a učenici sedmog i osmog razreda na satu razrednika i na satu povijesti razgovarat će o temi holokausta.

Voditelj projekta i koordinator aktivnosti je pedagog Nikola Vuković, prof.

Ostale obavijesti

28. rujna 2021.

Europski dan jezika u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, jučer su učenici 7. a i 7. b razreda naše škole […]

27. rujna 2021.

Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content