NASLOVNICA / Novosti / Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica

Autor: Nikola Vuković

20. veljače 2014.

U srijedu, 26. veljače obilježavamo Dan ružičastih majica. Tijekom tjedan dana učenici i učitelji imat će niz aktivnosti na području Nenasilnog rješavanja sukoba, odgoja i obrazovanja za ljudksa prava i tolerancije.

Dan ružičastih majica ima za cilj potaknuti sve ljude, a posebno djecu i mlade na zaustavljanje bilo koje vrste nasilja među vršnjacima. Naša škola je najveća škola kojoj je osnicač Koprivničko-križevačka županija. U školi je oko 14% učenika romske nacionalne manjine. U našoj školi po prvi puta obilježavamo ovaj dan i  organiziramo niz aktivnosti koje imaju za cilj učenje i stvaranje vještina i navika za nenasulno rješavanje bilo kojeg sukoba.

Aktivnosti:

Pisanje poruka, izrada plakata, izrada zidnih novina, radionice za učenike, predavanja i razgovor s učenicima, sportski susret.

Na sam Dan ružičastih majica, 26. veljače u sportskoj dvorani u 11.40 sati organiziramo sportski susret učenica i učenika ( košarka ). Učenici i učitelji će taj dan nositi ružičaste majice ili bilo koji predmet ružičaste boje.

Ovaj dan počeo se obilježavati u Kanadi. Događaj su pokreniula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga bili žrtve nasilja.

Podršku u ovoj našoj akciji i provedbi planiranih aktivnosti pružilo nam je Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije.

Ostale obavijesti

21. siječnja 2022.

„Dođi da te zagrlim!”

Međunarodni dan zagrljaja obilježavamo 21. siječnja. Grljenjem iskazujemo svoje emocije, a čak i čuvamo zdravlje. Kako bi obilježili ovaj dan, […]

20. siječnja 2022.

13. Državno natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa

Dragi učenici, pozivamo vas da sudjelujete na 13. Državnom natjecanju učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa na Prometnoj Učilici. Natjecanje […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content