NASLOVNICA / Novosti / DAN RUŽIČASTIH MAJICA U ODJELIMA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

DAN RUŽIČASTIH MAJICA U ODJELIMA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Autor:

27. veljače 2020.

Zadnje srijede u veljači obilježava se Dan ružičastih majica. Dan ružičastih majica kao ideja nastao je 2007. godine u Kanadi, kada je dječak koji je u znak podrške svojoj  majci oboljeloj od karcinoma dojke,  u školu došao u ružičastoj majici zbog čega je  bio izložen vršnjačkom nasilju. U znak potpore zlostavljanom dječaku, njegovi školski kolege su također počeli nositi ružičaste majice koje su ubrzo postale simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja u školama.

Obilježavajući ovaj dan 26.2.2020., učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, prvo su poslušali predavanje svojih učiteljica o vrstama nasilja, gdje i kako potražiti pomoć ukoliko postanu žrtve nasilja te na koji način oni mogu pomoći drugima. Učenici su izradili papirnate ružičaste majice s natpisima kojima su poručili stop nasilju, ruganju, svađanju, tučnjavi, vrijeđanju i ostalim oblicima nasilja.

Ostale obavijesti

25. ožujka 2023.

Debata u OŠ Molve

U petak, 24.3.2023. učenici naše škole Paola Šestak, Luka i Karlo Sabolić, Mia Robotić i Petra Čeko posjetili su – […]

23. ožujka 2023.

Proljeće pozdravlja i Mravlji lav

U utorak 21.3.2023. u sportskoj dvorani naše škole održana je priredba Pozdrav proljeću što je bila prilika da naša učenička […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content