NASLOVNICA / Novosti / Dan ružičastih majica u našoj školi

Dan ružičastih majica u našoj školi

Autor:

26. veljače 2020.

Mnoštvom raznovrsnih aktivnosti u svim razrednim odjelima danas, 26. veljače 2020., u našoj je školi obilježen Dan ružičastih majica. Tematskim danom ostvarili smo preventivni program s naglaskom na toleranciju, nenasilno rješavanje sukoba te prestanak svakog vršnjačkog nasilja, nasilja u obitelji i nasilja prema najranjivijim skupinama.

U suradnji s djelatnicima Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije proveden je preventivni program NISI SAM s naglaskom na prevenciju nasilja putem interneta i društvenih mreža. Akcijsko istraživanje s učenicima proveo je pedagog i razrednici sedmog razreda, a rezultati istraživanja bili su podloga za odlično predavanje predavača Maje Gregurović i Dražena Magdića, djelatnika PU KC-KŽ.

Dio preventivnog programa s naglaskom na prevenciju nasilja nad djecom, ženama i nasilja u obitelji, u suradnji sa Županijskim  povjerenstvom za ravnopravnost spolova, ostvarili smo zanimljivim predavanjem gospođe Verice Rupčić, predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

U 11.40 sati u sportskoj dvorani naše škole održana je priredba posvećena prevenciji vršnjačkoga nasilja, a nositelji programa bili su učenici trećih i šestih razreda. Na početku programa nazočnim učenicima, učiteljima i brojnim roditeljima i gostima, obratili su se ravnatelj Danijel Domišljanović te gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, obojica istaknuvši važnost ovakvih aktivnosti u svrhu prevencije nasilja, posebice vršnjačkoga nasilja.

Bogati program započeo je glazbom. Učenik 6. c razreda Florian Axel Stankić izveo je skladbu na gitari Valcer Josea Vinasa. Učenici 6. d razreda izveli su igrokaz pod nazivom Svi smo različiti. Igrokaz su osmislile učenice Mirna Đapa i Mihaela Levačić. Pjesmu Ne rugaj se recitirali su učenici trećih razreda. Pjesmu je napisala učenica 3.a razreda Vita Flamaceta. Potom su  skladbu pod istim naslovom otpjevali svi učenici trećih razreda. Igrokaz 6.a protiv nasilja  te pjesmu Život nije siv otpjevali su učenici 6. a razreda. Učenice 6. c razreda Nika Kopričanec i Paloma Perišić recitirale su stihove književnika Grigora Viteza i Zvonimira Baloga. Matija Špoljar iz 6. d razreda na gitari je odsvirao skladbu Everyday blues skladatelja Miroslava Lončara. Učenici 6. b razreda recitirali su pjesmu Volimo sve boje koju su zajednički napisali. Učenice šestih razreda osmislile su i otplesale koreografiju na pjesmu Happier izvođača Marshmelloa.

Pozornicu za današnji program uredili su učenici, polaznici Likovne grupe s učiteljem Zoranom Vidakovićem. Na kraju programa nastupile su Mažoretkinje grada Đurđevca, a izvele su koreografiju na skladbu Instant koncert. Završetak svih zanimljivih aktivnosti posvećenih borbi protiv nasilja već je tradicionalno obilježen zajedničkom fotografijom svih učenika i učitelja naše škole obučenih u ružičaste majice.

Ostale obavijesti

30. studenoga 2022.

Predstavljanje ponuda za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji

Na roditeljskom sastanku održanom 29.11.2022. predstavljene su dvije pristigle ponude za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji. […]

30. studenoga 2022.

POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI

Učenici od 1. do 4. razreda Odjela za učenike s teškoćama posjetili su Gradsku knjižnicu Đurđevac. Ondje su im tete […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content