NASLOVNICA / Novosti / Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica

Autor: Nikola Vuković

22. veljače 2017.

U našoj školi tijekom cijelog dana učenici, učitelji i vanjski suradnici učili su i razgovarali o prevenciji vršnjačkog nasilja te zajedničkim programom odaslali poruku: NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Svi učenici škole ( 698 učenika), kako u matičnoj tako i u područnim školama zajeno sa svojim učiteljima i stručnim suradnicima,  svojim radovima, porukama, videofilmovima, igrokazima, debatama i sudjelovanjem u predavanjima odaslali su poruku da nasilje treba prestati odmah i sada. Učenici razredne nastave kao i naši prijatelji iu udruge "Mali Princ" uživali su u predstavi "Kuhar i maestro", učenici petog razreda slušali su predavanje na temu vršnjačkog i elektronskog nasilja, a učenici 6c i 6d razreda slušali su predavanje na temu maloljetničke delikvencije i prevencije vršnjačkog nasilja. Predavanje su održali djelatnici PU KC-KŽ. Učenici svih razrednih odjela oslikali su veliko platno na kojem je nastala zajednička poruka – slika djece, a učenmici šestog razreda izrezali su poruke koje su zalijepili u predvorju škole. Poruke su univerzalne i svakodnevno će nas podsjećati na važnost prijateljstva, suradnje i dobre komunikacije. U kratkom programu pred prepunom dvoranom učenici su recitirali, pjevali i čitali svoje poruke na temu prijateljstva, suradnje i tolerancije. U ime Grada Đurđevca sudionicima današnje završne svećanosti obratio se prigodnim riječima gospodin Zoran Jančijev. Zajedničkim fotografiranjem završilo je obilježavanje Dana ružičastih majica.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content