NASLOVNICA / Novosti / Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica

Autor: Nikola Vuković

12. veljače 2016.

U srijedu, 24.veljače 2016.godine po treći puta obilježavamo Dan ružičastih majica.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

U vremenu od 15. do 24.veljače u našoj školi svi učenici i učitelji radit će na ostvarivanju plana i programa s područja nenasilnog rješavanja sukoba te tolerancije, a u sklopu obilježavanja Dana ružičastih majica. Dio je to građanskog odgoja i obrazovanja. Radovi proizašli iz radionica, predavanja i debata biti će prikazani na završnoj svečanosti u srijedu 24.veljače u sportskoj dvorani. Ove godine partneri u provedbi našeg projekta su djelatnici PU KC-KŽ kao i PP Đurđevac. Za učenike osmog razreda organiziramo predavanje, razgovor i savjetovanje na temu vršnjačkog nasilja i korištenje društvenih mreža. Predavač i voditelj rasprave je gospodin Dražen Magdić iz PU KC-KŽ.

I ove godine naš rad i naše aktivnosti popratit će lokalni mediji kao i HTV i Nova TV. Koordinatorica rada na projektu je učiteljica Sanja Sabolić.

Pozivao vas da nam se pridružite u sportskoj dvorani u srijedu 24.veljače u 11.00 sati na završnoj svečanosti obilježavanja Dana ružičastih majica. Naravno, obucite nešto ružičasto i na taj simboličan način podržite našu akciju.

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharska radionica. Nakon kraćeg […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content