NASLOVNICA / Novosti / Dan kruha u PŠ Mičetinac

Dan kruha u PŠ Mičetinac

Autor:

05. listopada 2010.

U nedjelju 3.listopada 2010. u mjesnoj kapeli  u Mičetincu svečano je obilježen blagdan Anđela čuvara,zaziv Duha svetoga za učenike iz mjesta te Dan kruha –dan zahvalnosti za sve plodove zemlje.

Prigodan program izveli su učenici PŠ Mičetinac,te stariji učenici iz mjesta.U narodnim nošnjama,uz  prinos darova,krušnih proizvoda i ostalih plodova zemlje uz  prigodne recitacije i  pjesme  u  pratnji orguljašice  Ivane Petrović uveličali su  misno slavlje koje je predvodio đurđevečki   kapelan Neven Blažon.      

O programu  i organizaciji slavlja brinula je učiteljica Nada Petrović.Ovom svečanom događaju zbog obveza nije mogao  prisustvovati   ravnatelj škole Martin Trepotec,ali je poslao pismeni dopis  u kojem je između ostalog pisalo:

„U nemogućnosti da dođem na svečanost proslave blagdana Anđela čuvara i Dana kruha,svim učenicima PŠ Mičetinac i njihovoj učiteljici te mještanima čestitam blagdan Anđela čuvara i svečanost Dana kruha.

                            Srdačan pozdrav svima“

Nakon mise svi su bili pozvani na blagovanje krušnih proizvoda:domaće starinske kolače, kruh i druge slastice koje su pripremile vrijedne ruke naših mama i baka. Svi su se počastili sokom koji  je za ovu prigodu  darovala obitelj  Fruk .Za ovu važnu svečanost našeg mjesta crkvu je uredila i pripremila Marjanka Petrović.      

Kućama smo se razišli u jesenskom nedjeljnom prijepodnevu  obogaćeni još jednim značajnim događajem za naše mjesto s ciljem da učimo mlađe generacije čuvanju naših običaja,zahvali Bogu za darove kao i dijeliti ih s drugima.

                             Pripremila  učiteljica Nada Petrović

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content