NASLOVNICA / Novosti / Dan kruha i zahvalnosti za Božja dobročinstva u OŠ Đurđevac

Dan kruha i zahvalnosti za Božja dobročinstva u OŠ Đurđevac

Autor: Sanja Vlah Maznik

15. listopada 2019.

Dana 15. listopada 2019. u našoj školi smo obilježili Dan kruha i zahvale za Božja dobročinstva.

Ovaj dan posebno je posvećen zahvaljivanju za plodove koji su tijekom ljeta i jeseni prikupljeni pa se i mi imamo priliku prisjetiti da sve ono što imamo  potječe od darova kojima je Bog obdario našu zemlju i koje nam je povjerio da ih čuvamo i  da od njih živimo.

Dan kruha i zahvale za Božja dobročinstva obilježili smo prigodnim programom te kruhom, kolačima i pecivima koje su pripremile vrijedne ruke članova obitelji učenika naše škole.

U programu su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave. Pripremili su recitacije, pjesme i lutkarski kolaž Jesensko zlato. Pjevački zbor naše škole izveo je pjesmu Slušaj Zemlju.  

Na zahvalnost nas je potaknuo i naš novi đakon Lovro Biškup prigodnom pričom, molitvom i blagoslovom plodova te krušnim proizvodima.

Učenici su nakon blagoslova hranu blagovali u svojim učionicama.

Ostale obavijesti

08. prosinca 2022.

Učenici 8.d razreda osvojili posjet Interpretacijskom centru Muzej bećarac

Učenici 8. d razreda osvojili su besplatan posjet Interpretacijskom centru Muzej bećarca u Pleternici. Rezultat je to prijave na Javni […]

07. prosinca 2022.

Školski medni dan

„Slatko, slađe, najslađe – MED.“ Učenici prvog razreda Osnovne škole Đurđevac obilježili su Školski medni dan koji se svake godine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content