NASLOVNICA / Novosti / Dan kravate - 18.listopada

Dan kravate – 18.listopada

Autor: Nikola Vuković

14. listopada 2017.

U sklopu ostvarivanja Kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja učenici naše škole obilježit će 18. listopada – Dan kravate.

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno prihvatljiv i prepoznatljiv. Kravata je ujedno i simbol Europe. Academia Cravatica je odredila 18. listopada Danom kravate. na taj dan izvedena je poznata instalacija postavljanja velike kravate oko Arene u Puli.

Obilježavanje Dana kravate počelo je prije tjedan dana kada su učenici zajedno s učiteljima Sanjom Sabolić i Zoranom Vidakovićem izradili i oslikali veliku – više od pet metara kravatu s prepoznatljivim  motivima Republike Hrvatske i grada Đurđevca. Učenici razredne nastave na satovima likovne kulture izrađivali su straničnike za knjige i papirnate kravate. U 4a razredu gošća je bila umirovljena  učiteljica Ljubica Vuković koja je učenicima pokazala izradu kravata od papira.

U srijedu 18. listopada 2017.godine na pročelju škole izvjesit ćemo veliku kravatu, a učenici će na satovima hrvatskog jezika, povijesti i likovne kulture učiti o povijesti i značaju kravate za naš narod.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content