NASLOVNICA / Novosti / Dan kravate - 18.listopada

Dan kravate – 18.listopada

Autor: Nikola Vuković

14. listopada 2017.

U sklopu ostvarivanja Kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja učenici naše škole obilježit će 18. listopada – Dan kravate.

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno prihvatljiv i prepoznatljiv. Kravata je ujedno i simbol Europe. Academia Cravatica je odredila 18. listopada Danom kravate. na taj dan izvedena je poznata instalacija postavljanja velike kravate oko Arene u Puli.

Obilježavanje Dana kravate počelo je prije tjedan dana kada su učenici zajedno s učiteljima Sanjom Sabolić i Zoranom Vidakovićem izradili i oslikali veliku – više od pet metara kravatu s prepoznatljivim  motivima Republike Hrvatske i grada Đurđevca. Učenici razredne nastave na satovima likovne kulture izrađivali su straničnike za knjige i papirnate kravate. U 4a razredu gošća je bila umirovljena  učiteljica Ljubica Vuković koja je učenicima pokazala izradu kravata od papira.

U srijedu 18. listopada 2017.godine na pročelju škole izvjesit ćemo veliku kravatu, a učenici će na satovima hrvatskog jezika, povijesti i likovne kulture učiti o povijesti i značaju kravate za naš narod.

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharskaradionica. Nakon kraćeg istraživanja […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content