NASLOVNICA / Novosti / Dan jabuka u produženom boravku

Dan jabuka u produženom boravku

Autor: Lidija Tuba

20. listopada 2023.

Učenici prvih i drugih razreda produženog boravka zajednički su obilježili Dan jabuka uz štafetne igre. Tako su se tri mješovite skupine natjecale u nošenju jabuke na reketu, nošenju jabuke u žlici, nošenju jabuke u košari, izbacivanju jabuke iz obruča te na kraju nošenjem jabuka u paru.  Uz to učenici su gledali edukativne video zapise o jabuci, istraživali su koji dijelovi čine jabuku, učili su pjesme i izreke o jabukama te su izrađivali likovne radove u različitim likovnim tehnikama. Na kraju dana svi su se zasladili finim i zdravim plodovima.

Učenici 3. razreda produženog boravka su s veseljem obilježili Dan jabuka kroz raznovrsne aktivnosti. Najprije su razgovarali o izrekama o jabukama i što one znače, koliko često jedu jabuke i sl. Zatim su se upustili u izradu svježeg soka od jabuka, istražujući razlike između kupovnog i domaćeg soka po okusu, mirisu i izgledu. Nakon toga su se posladili čipsom od jabuke. Cijela radionica završila je samovrednovanjem, omogućivši im da razmisle o onome što su naučili i postigli.

Kako bi dodatno izrazili svoju kreativnost, napisali su i akrostihove posvećene jabuci, dodajući osobni dodir ovom zabavnom i edukativnom danu.

Učenici četvrtih razreda produženog boravka obilježili su Dan jabuka s nekoliko aktivnosti. Nakon što su učenici donijeli jabuke, opisivali su jabuke sa što više opisnih pridjeva. Učiteljica Lidija posudila nam je sokovnik te smo pomoću njega iscijedili ukusan domaći sok. Uspoređivali smo okus domaćeg i kupovnog jabučnog soka i zaključili da je domaći sok ukusniji i zdraviji. Osim soka, učenici su uspoređivali čips od jabuke i slani čips. U ovom slučaju mišljenja su bila podijeljena. Većini učenika ukusniji je bio slani čips. Dan jabuka nije mogao proći bez pripreme ukusne voćne salate u koju su učenici osim jabuka dodali cimet i med.

Kako bi iskazali zahvalnost kraljici voća, učenici su jabuku u kreativnom trenutku prikazali izradom mozaika jabuke po uzoru na umjetnicu Almu Thomas koristeći komplementarni kontrast i geometrijske oblike.

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content