NASLOVNICA / Novosti / Dan broja π

Dan broja π

Autor:

18. ožujka 2018.

Međunarodni Dan broja π u čast jednoj od svjetski najpoznatijih matematičkih konstanti, tradicionalno se obilježava svakog 14. ožujka. Ove godine i u našoj školi je prvi put obilježen Dan broja π (pi).

Učenici sedmih i osmih razreda zajedno s učiteljicama matematike Jasminom Filipović Konjarek i Anom Cenkovčan obilježili su Dan broja π. Po dvoje učenika iz svakog razrednog odjela sudjelovalo je u obilježavanju u srijedu 14. ožujka. Učenici su bili podijeljeni u četiri skupine po četiri učenika, dvoje iz sedmih razreda, dvoje iz osmih razreda. Učenici su u skupinama istraživali priču o broju π. Korišteni su razni članci o broju π u časopisu Matematika i škola (MiŠ). Kao pravi istraživači učenici su aktivno rješavali zadane zadatke, pronalazili odgovore na postavljena pitanja i odgovarali. Na ovaj način učenici su istraživali povijest broja π, otkrivali zanimljivosti o poznatoj matematičkoj konstanti, istraživali odnos između duljine kružnice i njezina promjera, prepoznavali π kao iracionalan broj, razvijali pozitivan odnos prema matematici. Učenicima je posebno zanimljivo bilo što su u istraživanju koristili mobitele pomoću kojih su očitavali QR kodove. Nakon što su sve skupine završile istragu o broju π slijedila je prezentacija njihovog rada i izrada zajedničkog plakata. Na samom kraju skupine su se natjecale u Kahoot kvizu o broju π.

        

        

Ostale obavijesti

28. rujna 2021.

Europski dan jezika u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, jučer su učenici 7. a i 7. b razreda naše škole […]

27. rujna 2021.

Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content