NASLOVNICA / Produženi boravak / Dan bijelog štapa

Dan bijelog štapa

Autor: Klara Kuštro

17. listopada 2020.

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svakog 15. listopada. Učenici prvih razreda produženog boravka raznim aktivnostima obilježili su ovaj dan. Igra prepoznavanje predmeta iz čarobne vrećice poslužila je kao motivacija za razgovor o slijepim osobama. 

Pomoću fotografija učenici su opisivali što sve pomaže slijepim osobama prilikom orijentacije i kretanja. Zaključili smo kako pas vodič i bijeli štap pomažu slijepim osobama prilikom kretanja. Saznali smo da i mi možemo pomoći slijepim osobama pri kretanju, ali prvo moramo slijepu osobu upitati: “Mogu li Vam pomoći?”. 

Igrom zvonca na konopcu učenici su iskusili potrebu slušanja i zaključili o važnosti zvuka za orijentaciju slijepih osoba. Učenici su osjetom dodira i zatvorenih očiju otkrili na kutijama od lijekova izbočene točkice. Saznali smo da su točkice Brailleovo pismo. Učenici su imali priliku upoznati se s taktilnom slikovnicom, Miffy plače, koja je namijenjena slijepim i slabovidnim osobama.

Obilježavanje Dana bijelog štapa zaokružili smo izradom plakata na kojem su učenici ostavili svoj otisak prsta kao simbol osjeta dodira.

Ostale obavijesti

21. lipnja 2024.

Učenici prvog i drugog razreda produženog boravka u obilasku Đurđevca

Učenici 1. i 2. razreda produženog boravka uživali su u nizu aktivnosti u zadnjem tjednu ove nastavne godine.  U ponedjeljak, […]

14. lipnja 2024.

Posjet Park šumi Borik – Učenici produženog boravka u avanturi prirodom

Učenici 3. i 4. razreda produženog boravka uživali su u predivnom danu u Park šumi Borik. Pod stručnim vodstvom gospodina […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content