NASLOVNICA / Novosti / Članovi vjeronaučne grupe obilježili Dan planeta Zemlje

Članovi vjeronaučne grupe obilježili Dan planeta Zemlje

Autor: Sanja Vlah Maznik

20. travnja 2012.

Potaknuti  Danom planeta Zemlje koji se održava 22. travnja odlučili smo očistiti barem mali dio našega grada. Mala, ali vrijedna skupina članova vjeronaučne grupe (neki su ostali doma spavati sad) krenula je od Trga svetog Jurja prema Boriku.

Nažalost, zatekli smo razočaravajuće stanje na našim zelenim površinama. Uz put, od Staroga grada do Borika nakupili smo četiri velike vreće smeća! Žalosti nas naša svijest koja nam odobrava da bacamo boce, kutije cigareta, vrećice od raznih grickalica… A o opušcima da i ne govorimo.  Otpad koji smo sakupili do Borika odložili smo (naravno, uz dozvolu djelatnika Prime) u kontejner i krenuli u potragu u Borik.

U Boriku nas je na nekoliko mjesta zateklo zabrinjavajuće stanje. Glavno odmorište (koje je uz mjesto za vježbanje) s velikim natkrivenim stolom bilo je puno smeća od raznih ''fešti'' koje su se tamo održavale. Ostatak staze bio je djelomično čist pa tu nismo našli previše otpada. Najviše nas je iznenadilo i zabrinulo što na cijelom putu u kojem smo sakupljali otpad nismo naišli niti na jedan koš za smeće. Na kraju je naš krajnji rezultat iznosio: 10 punih, velikih vreća smeća.

Razmislimo kamo i kako ćemo odložiti svoj otpad da bismo svi bili zadovoljniji (uključujući i naše potomke koje ćemo ostaviti našu prirodu na daljnje čuvanje).

Članovi vjeronaučne grupe i učiteljica Sanja Vlah Maznik

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content