NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Čitamo mi, u obitelji svi 2018

Čitamo mi, u obitelji svi 2018

Autor:

22. prosinca 2017.

I ove godine knjižnica provodi projekt Čitamo mi, u obitelji svi u trećim razredima.

– organizator: Hrvatska mreža školskih knjižničara

Cilj projekta je poticanje čitanja u obitelji i razvijanje informacijske pismenosti te prepoznati važnost čitanja.

Ostali ciljevi ovog projekta su:

  •  osvijestiti korisnike da osim lektirnih knjiga knjižnica posjeduje i drugu građu za slobodno čitanje, da se u knjižnicama odvijaju različite kulturne aktivnosti na kojima učenici ugodno i kreativno provode slobodno vrijeme i da je knjižnica informacijsko središte škole; osvijestiti mjerodavne u državi da je potrebno sustavno i planski izdvajati namjenska sredstva za knjižnice osnovne škole.
  • upoznati korisnike s građom knjižnici – slobodni fond za čitanje, časopisi, enciklopedijska izdanja te knjige o odgoju koje mogu i roditelji koristiti.
  • obogaćivanje fonda

Knjižnica promiče kulturu čitanja, informacijsku pismenost i medijsku kulturu. Ove godine projekt financira škola u suradnji s Gradom.

Članovi obitelji zajednički se druže i provode slobodno vrijeme uz knjigu. Svakog petka jedan učenik nosi knjižničnu naprtnjaču s knjigama za zajedničko čitanje u obitelji i bilježnicu dojmova u koju članovi obitelji upisuju dojmove, pišu pjesme o čitanju i projektu, crtaju, izrađuju stripove. U srijedu učenik vraća ruksak u razred i čita ostalima svoje dojmove.

S ovim projektom poboljšavamo kvalitetu učenja i čitanja kod djece te kvalitetu usluga školske knjižnice. Knjiga dojmova služi za evaluaciju projekta i dokaz je za završno izvješće za namjenski utrošena sredstva.

Na kraju nastavne godine bira se najbolji dojam i piše završno izvješće provedenog projekta, a sve knjige nakon završetka projekta korisnici mogu posuđivati u knjižnici.

Više o projektu na stranicama Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Ove godine ruksak je počeo putovati 22. prosinca.

Ostale obavijesti

10. studenoga 2022.

Europska godina mladih u školskoj knjižnici

Ova godina proglašena je Europskom godinom mladih i povodom toga u školskoj se knjižnici odvijaju različiti programi i aktivnosti za […]

08. studenoga 2022.

“Knjiga vs. mobitel” u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Naše učenice Petra Čeko i Paola Šestak iz 7.e razreda, polaznice izvannastavne aktivnosti “Medijska pismenost” (ranije debatni klub) zajedno su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content