NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Čitamo mi, u obitelji svi 2018

Čitamo mi, u obitelji svi 2018

Autor:

22. prosinca 2017.

I ove godine knjižnica provodi projekt Čitamo mi, u obitelji svi u trećim razredima.

– organizator: Hrvatska mreža školskih knjižničara

Cilj projekta je poticanje čitanja u obitelji i razvijanje informacijske pismenosti te prepoznati važnost čitanja.

Ostali ciljevi ovog projekta su:

  •  osvijestiti korisnike da osim lektirnih knjiga knjižnica posjeduje i drugu građu za slobodno čitanje, da se u knjižnicama odvijaju različite kulturne aktivnosti na kojima učenici ugodno i kreativno provode slobodno vrijeme i da je knjižnica informacijsko središte škole; osvijestiti mjerodavne u državi da je potrebno sustavno i planski izdvajati namjenska sredstva za knjižnice osnovne škole.
  • upoznati korisnike s građom knjižnici – slobodni fond za čitanje, časopisi, enciklopedijska izdanja te knjige o odgoju koje mogu i roditelji koristiti.
  • obogaćivanje fonda

Knjižnica promiče kulturu čitanja, informacijsku pismenost i medijsku kulturu. Ove godine projekt financira škola u suradnji s Gradom.

Članovi obitelji zajednički se druže i provode slobodno vrijeme uz knjigu. Svakog petka jedan učenik nosi knjižničnu naprtnjaču s knjigama za zajedničko čitanje u obitelji i bilježnicu dojmova u koju članovi obitelji upisuju dojmove, pišu pjesme o čitanju i projektu, crtaju, izrađuju stripove. U srijedu učenik vraća ruksak u razred i čita ostalima svoje dojmove.

S ovim projektom poboljšavamo kvalitetu učenja i čitanja kod djece te kvalitetu usluga školske knjižnice. Knjiga dojmova služi za evaluaciju projekta i dokaz je za završno izvješće za namjenski utrošena sredstva.

Na kraju nastavne godine bira se najbolji dojam i piše završno izvješće provedenog projekta, a sve knjige nakon završetka projekta korisnici mogu posuđivati u knjižnici.

Više o projektu na stranicama Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Ove godine ruksak je počeo putovati 22. prosinca.

Ostale obavijesti

23. lipnja 2022.

Završni ples osmaša OŠ Đurđevac

Učenici osmih razreda posljednji nastavni dan otplesali su ispred škole ples grizlica. Pripremila ih je učiteljica glazbene kulture Kristina Benko […]

09. lipnja 2022.

Rezultati natjecanja u krasnoslovu “Podravina u stihovima”

Danas je održana javna priredba naše škole povodom njegovanja zavičajnog pjesništva u Domu kulture Đurđevac. U finalnom natjecanju u pisanju […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content