NASLOVNICA / Novosti / ČESTITKE PODMLATKA CRVENOG KRIŽA

ČESTITKE PODMLATKA CRVENOG KRIŽA

Autor:

15. svibnja 2015.

Povodom Tjedna Hrvatskog Crvenog križa učenici, polaznici izvannastavne aktivnosti Podmladak Crvenog križa, voditeljice  učiteljice Nade Petrović iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, 13. 05. 2015.  izveli su prigodan  program uz pjesmu i dramsko – recitatorski nastup u prostorijama Gradskog Crvenog križa.

Na taj su način čestitali Međunarodni dan Crvenog križa.

Na početku skupu se obratila Branka Stipović, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa i toplo pozdravila sve prisutne, a posebno Podmlatkare. Govorila je o načelima  Crvenog križa i važnosti mladih u ostvarenju raznih aktivnosti koje provodi Crveni križ.

Učenici  Veronika Kuštro i Patrik Zlatec predstavili su grupu Podmlatkara i upoznali prisutne s dosadašnjim aktivnostima grupe, a potom su izveli prigodan program.

Ovom prilikom gospođa Branka Stipović uručila  je Potvrdu kojom se potvrđuje  da je Teo Ban, učenik 1. B razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana  Đurđevac, pod vodstvom mentorice Nade Petrović, sudjelovao u likovnom natječaju Hrvatskog Crvenog križa za izradu novogodišnjih čestitaka, te da je njegov rad ušao u uži krug i bio izabran kao motiv za novogodišnju čestitku Hrvatskog Crvenog križa.

Učeniku Teu  je uručen i prigodan poklon od Gradskog  društva Crvenog križa koji je također nagradio prigodnim poklonima  sve Podmlatkare. Podmlatkarima su uručene i članske iskaznice.

Skupu su bili nazočni:  Marijan Vinković, ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, predstavnici grada, Martin Mahović, voditelj Odsjeka za gospodarstvo i razvojne projekte, Marko Čamber, viši stručni suradnik za projekte, Dubravka Jaković, predsjednica Društva Crvenog križa  Koprivničko- križevačke županije, članovi odbora  i volonteri Gradskog društva Crvenog križa, roditelji učenika Podmlatkara i ostali gosti.

Nakon programa predsjednica  Gradskog društva Crvenog križa pozvala je sve prisutne na druženje uz sok, grickalice, bombone i voće.

U srijedu  20. 10. 2014. učenike polaznike izvannastavne aktivnosti, Podmladak Crvenog križa posjetili su Marina Perica, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa i Marinko Križan, zdravstveni djelatnik, aktivist GDCK.

Gospođa Marina Perica pričala je učenicima  što je zapravo Crveni križ, čime se sve bavi, kome pomaže i kako se može pomagati i sudjelovati u humanitarnom radu, što djeca kao članovi jedne aktivnosti mogu činiti za svoj grad, svoj zavičaj, svoju domovinu, pa i za humanitarni rad izvan granica svoje domovine.

Gospodin Marinko Križan demonstrirao je učenicima dio najosnovnije opreme jednog aktiviste Crvenog križa, torbu s opremom te im pojasnio čemu služi  viđeni materijal.

Uslijedila su pitanja učenika i praktični dio kako pomoći sebi i svom prijatelju u lakšim ozljedama poput krvarenja iz nosa, ogrebotinama, lakšim opeklinama …

Na kraju  susreta gospođa Marina počastila je učenike slatkišima i podijelila  učenicima balone, zanimljive slikovnice te materijal za izvođenje praktične nastave na  izvannastavnoj aktivnosti.

Uz zahvalu gostima i dogovoreni  ponovni susret suradnje završili smo jedan zanimljiv i poučan sat  o zdravstvenom i građanskom odgoju i obrazovanju.

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content