NASLOVNICA / Novosti / "Brže, više, jače" - Deveta Mala olimpijada učenika područnih škola

“Brže, više, jače” – Deveta Mala olimpijada učenika područnih škola

Autor:

15. rujna 2016.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Silvijom Topolčić i Martinom Krajcar Baltić i učiteljem Davorom Šokecom obilježili 13. rujna 2016., Hrvatski olimpijski dan kroz niz zajedničkih aktivnosti. 

Okupili su se u Područnoj školi Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan predavanjem uz PowerPoint prezentaciju o povijesti Olimpijskih igara i olimpijskim sportovima koje je održala učiteljica Silvija Topolčić, nakon čega su s učiteljem  Davorom Šokecom kroz igru pantomime ponovili olimpijske sportove.

Slijedio je sat prirode i društva na kojem su u posjet došli djelatnik HAK-a Đurđevac, gospodin Pero Krešić i djelatnik Prometne policije, gospodin Marijan Domović . Oni su male učenike poučili o tome kako se sigurno kretati prometnicom  te ih upoznali s opasnostima koje prijete u prometu. Učenike prvašiće darivali su promotivnim materijalom „Sigurno u prometu“.

Nakon poučavanja, u pratnji policijskog vozila i uz vijorenje olimpijske zastave, svi su se uputili do nogometnog igrališta u Čepelovcu  gdje su ih dočekali roditelji učenika PŠ Čepelovac koji su zajedno s Mjesnim odborom Čepelovac za sve pripremili ukusan i zdrav doručak nakon čega su se pripremili za održavanje devete po redu Male olimpijade učenika područnih škola.

Učenici su se povedeni geslom olimpijskih igara: brže, više, jače, natjecali u četiri sportske discipline i postigli sljedeće rezultate:

Učenici prvog razreda natjecali su se u brzom trčanju do obruča i povratak s loptom. Prvo mjesto osvojili su Lorena Čorba i Josip Žilić iz PŠ Čepelovac, drugo mjesto osvojio je Tomislav Derges iz PŠ Čepelovac, a treće mjesto osvojio je Karlo Tomerlin iz PŠ Čepelovac.

Učenici drugog razreda natjecali su se u disciplini trčanja s loptom do čunja i kotrljanje lopte natrag. Zlatnu medalju osvojili su Marija Vedriš iz PŠ Čepelovac i Dejan Plazek iz PŠ Mičetinac, srebrnu medalju osvojili su Mia Pleško iz PŠ Čepelovac i Tino Mihočka iz PŠ Budorvac, a brončanu medalju osvojio je Robert Tomrlin iz PŠ Čepelovac.

Učenici trećeg razreda skakali su u vreći na udaljenosti od 10 metara. Najbrže su skakali i osvojili zlatnu medalju Sara Zebec iz PŠ Budrovac i Florian Stankić iz PŠ Sirova Katalena, drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su Karmela Lebinec iz PŠ Čepelovac i Matej Šokec iz PŠ Budrovac, a treće mjesto i brončanu medalju osvojili su Marija Karlović iz PŠ Budrovac i David Tomašek iz PŠ Čepelovac.

Učenici četvrtog razreda natjecali su se u skakanju u dalj iz zaleta. Zlatnu medalju osvojili su Paula Markić i Pavao Markić iz PŠ Budrovac, srebrnu medalju zaslužili su Anamarija Barberic iz PŠ Budrovac i Ivan Marjanović iz PŠ Sirova Katalena, a brončanu medalju dobio je Dino Kožar iz PŠ Budrovac.

Medalje najuspješnijim učenicima podijelili su ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Hrvoje Janči, predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Đuro Tomrlin te predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac Đuro Prelec kojima se zahvaljujemo što su svojim dolaskom uveličali i podržali aktivnosti područnih škola i  tradicionalno održavanje Male olimpijade učenika područnih škola.

Sretni i uzbuđeni, nagrađeni učenici tješili su svoje prijatelje koji nisu osvojili nagrade riječima: Nije važno pobijediti, već je važno sudjelovati i time pokazali da imaju veliko i toplo srce.

Susret je završen igrom nakon čega su se učenici sa svojim roditeljima, koji su ih došli bodriti, uputili svojim kućama.

Hvala svim vanjskim suradnicima i gostima koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovo sportsko natjecanje, svim mamama učenika PŠ Čepelovac koje su pomagale u organizaciji i provedbi  susreta i mnogim roditeljima, bakama i djedovima koji su došli bodriti svoje mališane. 

Fotogalerija:

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content