NASLOVNICA / Novosti / Briga o pticama zimi

Briga o pticama zimi

Autor: Martina Lovrak Ivanov

07. veljače 2016.

Učenici šestog razreda naše škole već nekoliko godina za redom uključeni su u izradu raznih vrsta hranilica za ptice. Poseban poticaj za brigu o pticama ove godine započeo je suradnjom sa Udrugom Biom iz Zagreba. Zimskim hranjenjem pticama se povećavaju šanse za preživljavanje. 

Ove godine se uključilo osamdesetak učenika u projekt hranjenja ptica. Osim hranjenja ptica ovo je prilika i za njihovo promatranje ali i učenje o njihovom ponašanju.

Prvo smo učili na satu prirode što se stavlja u hranilice a što nije dobro za probavu ptica i nikako ne bi smjeli stavljati u njih. Zatim koju vrstu hrane stavljamo da bi hranili određene vrste ptica.  A nakon toga su se učenici upoznali sa raznim vrstama hranilica- masnim kuglicama, drvenim hranilicama, hranilicama u plastičnim bocama te na raznim tanjurićima. 

                                                             Učiteljica prirode: Martina Lovrak Ivanov 

Ostale obavijesti

06. listopada 2022.

Grad Đurđevac razveselio učenike predstavom povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se i Grad Đurđevac tako da je za sve učenike razredne nastave organizirao predstavu Stepenicama […]

05. listopada 2022.

Učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content