NASLOVNICA / Produženi boravak / Božić dolazi – 3. i 4. razredi produženog boravka

Božić dolazi – 3. i 4. razredi produženog boravka

Autor: Klara Kuštro

24. prosinca 2022.

Božićna je čarolija već punih mjesec dana zavladala učionicom produženog boravka. Vrata učionice učenici su ukrasili božićnim vijencem, a pano božićnim kućicama u snijegu.

Ove godine uključili smo se u izradu božićnih ukrasa za školsku zadrugu „Mravlji lav“ pa su tako nastali borići od filca ukrašeni perlicama.

Neizostavan prijatelj u našem boravku i ove godine je božićno drvce. Odlučili smo kako ćemo ove godine napraviti ukrase od prirodnina. Učenici su češere koje su sakupili oslikali bijelom temperom, izradili kapicu od filca, dodali perlicu i nastao je božićni ukras gnome. Ispod božićnog drvca stavili smo jaslice. Učenici su sami izrađivali figurice koristeći plutene čepove, filc i kartonsku kutiju od jaja.

Odbrojavanje dana do Božića brže je prolazilo uz adventski kalendar sa zadatcima. Jedan od zadataka bio je nacrtati na papirnatoj kuglici kako učenici slave Božić u svojoj obitelji. Kićenje božićnog drvca, gledanje božićnih filmova pripremanje ukusnih kolača i blagdanski ručak samo su neki od crteža koji krase kuglice.

Učenici su tehnikom pastela izradili čestitke za roditelje, a nakon toga postali su maleni vilenjaci tako što su izradili vilenjačku kapu. Djed Božićnjak ove je godine svakom učeniku u produženom boravku poslao pismo. Učenici su s oduševljenjem pročitali pismo u kojem im je Djedica opisao što mu se dogodilo putem. Naravno, Djedica očekuje odgovor, stoga su učenici vrijedno pisali Djedici i odgovorili mu na sva pitanja koja im je Djedica postavio. Nadamo se da će im Djedica ispuniti bar poneku želju.

Sretan i blagoslovljen Božić žele vam učenici produženog boravka s učiteljicom Klarom!

Ostale obavijesti

06. ožujka 2023.

Zima u produženom boravku – 3. i 4. razredi

Dugu i uspavanu zimu, učenici produženog boravka, proveli su u igri, kreativnom radu, smijehu i zabavi. Šetnje ulicama grada potaknule […]

24. prosinca 2022.

Božić dolazi – 3. i 4. razredi produženog boravka

Božićna je čarolija već punih mjesec dana zavladala učionicom produženog boravka. Vrata učionice učenici su ukrasili božićnim vijencem, a pano […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content