NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Blackout poezija u knjižnici

Blackout poezija u knjižnici

Autor: Klara Kuštro

12. veljače 2024.

Učenici produženog boravka 4. razreda, zajedno sa svojom učiteljicom, sudjelovali su na radionici pod nazivom “Blackout poezija u knjižnici”. Radionica je održana na prijedlog učiteljice povodom obilježavanja Valentinova. Radionicu je vodila knjižničarka naše škole, Nataša Švaco.

Knjižničarka i učiteljica pripremile su pjesme Zvonimira Baloga iz zbirke pjesama Ljubav za početnike te odabrane pjesme iz dječjih časopisa. Na početku radionice učenicima je objašnjen pojam Blackout poetry. Black out na engleskom znači zacrnjivanje. Takva poezija nastaje odabiranjem teksta, izdvajanjem riječi te prekrivanjem ostatka teksta kako bi se dobio vlastiti stih, odnosno vlastita poezija. Učenici su nakon uvodne prezentacije samostalno izabrali pjesmu. Iz odabrane pjesme birali su riječi koje će činiti njihovu blackout pjesmu. Ostatak teksta prekrili su ilustracijom.

Učeničke radove možete pogledati i pročitati u digitalnoj knjizi.

Cilj ove radionice bio je razviti maštu i kreativnost kroz literarno i likovno izražavanje povodom Valentinova. Također, ovom radionicom željelo se zainteresirati učenike produženog boravka za istraživanje te slobodno čitanje u knjižnici.

učiteljica Klara Kuštro

Ostale obavijesti

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

12. travnja 2024.

Izložbena prodaja knjiga u školskoj knjižnici

Organizirana je prodaja otpisanih knjiga  (slikovnice, lektira, beletristika, enciklopedije, stručna literatura). Prema Pravilniku o zaštiti, reviziji i otpisu knjižnične građe […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content