NASLOVNICA / Novosti / Bili smo na frekvenciji 87.6 Mhz!

Bili smo na frekvenciji 87.6 Mhz!

Autor: Ivana Skender

07. prosinca 2022.

Nas desetak učenika iz 7.d i 7.e razreda u utorak smo, kao nastavak razgovora o medijima na grupi  „Medijska pismenost“, posjetili studio Podravskoga radija  kako bismo uživo čuli, vidjeli i naučili još više o funkcioniranju radija kao medija i poslovima kojim se bave njegovi zaposlenici.

Podravski radio nastao je početkom 60-tih godina, a od 2012. Radio Đurđevac postaje Podravski radio, te je od tada već više od pet desetljeća jedan od najslušanijih radia u ovom dijelu Hrvatske. To je bio dovoljan razlog da baš njih posjetimo.

Dočekala nas je glavna urednica programa,  g. Martina Sabađija Buđak, koja nas je provela kroz prostorije Radija. Najprije nas je odvela do tehničara Mladena gdje smo mogli vidjeti kako se „režu“ i spajaju zvukovi, izrađuju reklame i općenito „miksa“. Objasnila nam je strukutu radijskog programa i kako se postaje radijski novinar te rado odgovarala na sva naša pitanja. Saznali smo i koja je važnost radijskog marketinga koji spaja slušatelje s nuditeljima raznih proizvoda i usluga. Direktor g. Ivica Šubara rekao nam je koliki je domet Podravskog radija te da je ovaj studio trenutno najkvalitetnije opremljen studio te vrste u Hrvatskoj, što nas je ugodno iznenadilo! Saznali smo također da njegova tvrtka posjeduje još druge medije, Radio Dravu te portale https://podravskiradio.hr/ i drava.info, te da trenutno ima 17 zaposlenika. No najzabavniji dio bio nam je kad nas je radijski voditelj, poznati Božidar, uveo u svoj studio u kojem nam je detaljno pokazao kako nastaje radijski program, koje su faze nastanka radijskog programa i nagovorio nas da se uživo javimo u eter slušateljima (pogledajte i poslušajte nas na ovom linku). U tom trenutku čulo nas je oko 50 000 slušatelja, prema riječima g. Šubare.

Dobili smo majice s logom Podravskog radija za uspomenu, a na povratku u školu neki od nas izrazili su želju da postanemo novinari i da se zaposlimo na radiju, toliko nam se svidjelo sve što smo vidjeli!

Paola Šestak, Petra Čeko, Luka i Karlo Sabolić

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharska radionica. Nakon kraćeg […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content