NASLOVNICA / Novosti / Aktivnosti oko upisa djece u prvi razred

Aktivnosti oko upisa djece u prvi razred

Autor: Nikola Vuković

05. ožujka 2020.

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole psihologinja Marija Sladoljev i pedagog Nikola Vuković te ravnatelj Danijel Domišljanović odradili su nekoliko aktivnosti vezanih za upis djece u prvi razred. U nastavku možete pogledati nekoliko detalja zajedničkog rada djelatnika škole, teta iz vrtića i budućih učenika naše škole.

Psihologinja i pedagog posjetili su buduće učenike prvog razreda u njihovim prostorima u DV "Maslačak" u Đurđevcu. U razgovoru s  ravnateljicom, odgojiteljicama i stručnim suradnicama u vrtiću upoznali su se s aktivnostima koje se provode u svrhu pripreme djece za školu. Djeca su pokazala svoje radove i govorila o zajedničkim aktivnostima koje provode u vrtiću.

Djeca su posjetila Školu i prvi puta boravili u učionici. Upoznali su školski prostor, razgovarali o predmetima u školi, rasporedu rada i mogućnostima igre u školi.

Crtali su čovjeka, bojali zadane likove, uz pomoć prezentacije analizirali glasove, prepoznavali slova i odnose u prostoru te su rješavali svoj prvi školski listić sa zadacima. Za domaću zadaću imali su nacrtati članove svoje obitelji.

Družili smo se i u sportskoj dvorani. S djecom su radili učiteljica Lidija Martinčić i ravnatelj Danijel Domišljanović uz asistenciju teta iz vrtića.

 

 

Cilj ovakvog druženja s budućim učenicima prvog razreda je upoznavanje djece sa školom i školskim aktivnostima, djelatnicima škole i dobivanje slike o tome što ih čeka na jesen. Tete odgajateljice upoznale su stručne suradnike u školi sa sastavom odgojnih skupina. Na taj način ostvarena je još jedna uspješna suradnja DV "Maslačak" i naše Škole.

Upis djeca u prvi razred za upisno područje Osnovne škole Đurđevac je od 16. do 27. ožujka 2020.

Ostale obavijesti

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi

Objava javnog poziva za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Đurđevac u […]

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce

Objava javnog poziva za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content