NASLOVNICA / Novosti / Aktivnosti oko upisa djece u prvi razred

Aktivnosti oko upisa djece u prvi razred

Autor: Nikola Vuković

05. ožujka 2020.

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole psihologinja Marija Sladoljev i pedagog Nikola Vuković te ravnatelj Danijel Domišljanović odradili su nekoliko aktivnosti vezanih za upis djece u prvi razred. U nastavku možete pogledati nekoliko detalja zajedničkog rada djelatnika škole, teta iz vrtića i budućih učenika naše škole.

Psihologinja i pedagog posjetili su buduće učenike prvog razreda u njihovim prostorima u DV "Maslačak" u Đurđevcu. U razgovoru s  ravnateljicom, odgojiteljicama i stručnim suradnicama u vrtiću upoznali su se s aktivnostima koje se provode u svrhu pripreme djece za školu. Djeca su pokazala svoje radove i govorila o zajedničkim aktivnostima koje provode u vrtiću.

Djeca su posjetila Školu i prvi puta boravili u učionici. Upoznali su školski prostor, razgovarali o predmetima u školi, rasporedu rada i mogućnostima igre u školi.

Crtali su čovjeka, bojali zadane likove, uz pomoć prezentacije analizirali glasove, prepoznavali slova i odnose u prostoru te su rješavali svoj prvi školski listić sa zadacima. Za domaću zadaću imali su nacrtati članove svoje obitelji.

Družili smo se i u sportskoj dvorani. S djecom su radili učiteljica Lidija Martinčić i ravnatelj Danijel Domišljanović uz asistenciju teta iz vrtića.

 

 

Cilj ovakvog druženja s budućim učenicima prvog razreda je upoznavanje djece sa školom i školskim aktivnostima, djelatnicima škole i dobivanje slike o tome što ih čeka na jesen. Tete odgajateljice upoznale su stručne suradnike u školi sa sastavom odgojnih skupina. Na taj način ostvarena je još jedna uspješna suradnja DV "Maslačak" i naše Škole.

Upis djeca u prvi razred za upisno područje Osnovne škole Đurđevac je od 16. do 27. ožujka 2020.

Ostale obavijesti

26. studenoga 2022.

RADIONICA POVODOM NADOLAZEĆEG BLAGDANA BOŽIĆA

Krajem mjeseca studenoga održana je radionica s roditeljima Prve odgojno obrazovne skupine pod vodstvom učiteljice Matee Melnjak. Radionica je bila […]

26. studenoga 2022.

IZRADA ADVENTSKOG VIJENCA- ODJELI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Povodom nadolazećeg blagdana Božića i predbožićnog vremena učenici Druge odgojno obrazovne skupine zajedno sa učiteljicom Emom Jančevec izradili su zajednički […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content