NASLOVNICA / Novosti / Akcijska istraživanja i profesionalno informiranje učenika

Akcijska istraživanja i profesionalno informiranje učenika

Autor: Nikola Vuković

14. prosinca 2010.

Tijekom studenoga i prosinca u našoj školi provode se tri važna projekta u kojima sudjeluju učenici šestog, sedmog i osmog razreda.

Akcijska istraživanja su važan čimbenik unapređivanja rada škole, a posebno odgojnog rada s učenicima. Već tradicionalno, pedagog škole prof.Nikola Vuković provodi akcijska istraživanja s učenicima šestog razreda. Ovogodišnja tema je: Zdravlje je najveće bogatstvo. Akcijsko istraživanje obuhvaća područje prevencije. Rezultate istraživanja učenici će zajedno sa svojim roditeljima vidjeti početkom veljače. Anketom je obuhvaćeno 86 učenika . 4 razrednika su pomogli u objedinjavanju rezultata dobivenih anketom.

Učenici sedmog razreda ispunjavali su anketni listić s temom: Adolescencija burno razdoblje u mom životu. Ovo je važna tema o kojoj se u školi treba sve više govoriti. U ispunjavanju ankete sudjelovalo je 93 učenika , a 5 razrednika sedmog razreda je sudjelovalo u objedinjavanju rezultata ankete. Na prvom roditeljskom sastanku početkom veljače roditelji i učenici sedmog razreda vidjet će rezultate akcijskog istraživanja.

Cilj ovakvih akcijskih istraživanja je unapređivanje odgojno-obrazovnog rada, sprečavanje bolesti ovisnosti, unapređivanje komunikacije između učenika, učitelja i roditelja učenika. Rezultati dobiveni akcijskim istraživanjima poslužit će za daljnje planiranje rada u školi.

Pedagog škole je sa svim učenicima osmog razreda započeo rad na profesionalnom informiranju i usmjeravanju učenika. Učenici su upoznati sa Sustavom školstva u RH, vrstama škola, pojedinim zanimanjima, kriterijima za upis u prvi razred srednje škole. Koliko im je važna ta tema učenici su potvrdili svojim aktivnim slušanjem i postavljanjem mnoštva pitanja u svezi izbiora zanimanja i upisa u poedine škole. Do kraja prvog polugodišta predstoji još i ispunjavanje anketnog upitnika o profesionalnim namjerama učenika.

Ostale obavijesti

04. listopada 2022.

Saziv vijeća roditelja – 6. 10. 2022.

U privitku se nalazi poziv za održavanje konstituirajuće sjednice Vijeća roditelja OŠ Đurđevac.

04. listopada 2022.

Zaziv Duha Svetoga u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu, 28.rujna 2022., učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju sa svojim su učiteljicama sudjelovali na svetoj misi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content