NASLOVNICA / Novosti / Akcijska istraživanja i profesionalno informiranje učenika

Akcijska istraživanja i profesionalno informiranje učenika

Autor: Nikola Vuković

14. prosinca 2010.

Tijekom studenoga i prosinca u našoj školi provode se tri važna projekta u kojima sudjeluju učenici šestog, sedmog i osmog razreda.

Akcijska istraživanja su važan čimbenik unapređivanja rada škole, a posebno odgojnog rada s učenicima. Već tradicionalno, pedagog škole prof.Nikola Vuković provodi akcijska istraživanja s učenicima šestog razreda. Ovogodišnja tema je: Zdravlje je najveće bogatstvo. Akcijsko istraživanje obuhvaća područje prevencije. Rezultate istraživanja učenici će zajedno sa svojim roditeljima vidjeti početkom veljače. Anketom je obuhvaćeno 86 učenika . 4 razrednika su pomogli u objedinjavanju rezultata dobivenih anketom.

Učenici sedmog razreda ispunjavali su anketni listić s temom: Adolescencija burno razdoblje u mom životu. Ovo je važna tema o kojoj se u školi treba sve više govoriti. U ispunjavanju ankete sudjelovalo je 93 učenika , a 5 razrednika sedmog razreda je sudjelovalo u objedinjavanju rezultata ankete. Na prvom roditeljskom sastanku početkom veljače roditelji i učenici sedmog razreda vidjet će rezultate akcijskog istraživanja.

Cilj ovakvih akcijskih istraživanja je unapređivanje odgojno-obrazovnog rada, sprečavanje bolesti ovisnosti, unapređivanje komunikacije između učenika, učitelja i roditelja učenika. Rezultati dobiveni akcijskim istraživanjima poslužit će za daljnje planiranje rada u školi.

Pedagog škole je sa svim učenicima osmog razreda započeo rad na profesionalnom informiranju i usmjeravanju učenika. Učenici su upoznati sa Sustavom školstva u RH, vrstama škola, pojedinim zanimanjima, kriterijima za upis u prvi razred srednje škole. Koliko im je važna ta tema učenici su potvrdili svojim aktivnim slušanjem i postavljanjem mnoštva pitanja u svezi izbiora zanimanja i upisa u poedine škole. Do kraja prvog polugodišta predstoji još i ispunjavanje anketnog upitnika o profesionalnim namjerama učenika.

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content