NASLOVNICA / Novosti / Akcija "Solidarnost na djelu"

Akcija “Solidarnost na djelu”

Autor:

15. listopada 2016.

Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac provelo je 13.10.2016. godine u  Đurđevcu 44. sabirnu akciju ¨Solidarnost na djelu 2016.¨ kao dio zajedničke akcije svih društava Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom ¨Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija¨.

U Akciji je sudjelovaio 5 odraslih članova i 49 učenika naše škole.

To su slijedeći učenici:

6.b: Ana Patačko, Petra Filipović, Monika Čorba, Davor Patačko i Filip Gazdek

6.c: Tomislav Bednaić, Ivan Lukanec,Niko Josipović i Marin Stanešić

7.b: Maja Matkov, Lea Vincek, Nika Hrvoić, Bernarda Đuričić, Mihael Asić i Antonijo Bogdan

7.c: Karolina Kicivoj,Ivana Antoljak, Martin Gregurić, Filip Sabolović, Borna Carek, Benedikt Grgec, Erik Milošević, Ivan Tomica, Luka Tomrlin,Ivan Tomić, Filip Gračan, Nikola Matekov, Ivan Turbelija, Tanita Mikulić, Maja Filipović, Anina Vrabec i Lea Franković

8.a: Marko Domović, Anđelko Lončarić, Tea Pleško, Ema Šiptar, Veronika Čekada i Paula Fuček

8.b: Stjepan Nikša, Ivan Vinković, Ana Marija Đuričić i Sara Kucel

8.d: Sara Švedek, Tea Ipša, Ana Rakitničan, Ana Štrkalj, Amalija Štrkalj i Ela Živko

Ova akcija se provodi svake godine u mjesecu listopadu na nivou cijele Hrvatske. Učenici su obilazili stanovnike našega grada i prikupljali dobrovoljne novčane priloge, a građanima su davali simboličan bon. Ukupan novčani dobrovoljni prilog upisivali su u listu na koju se svaki građanin potpisao. Prikupljena novčana sredstva preuzeli su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac i uplatili na žiro račun. Koordinator između učenika naše škole i volontera Crvenog križa je bila učiteljica Vesna Šijak.

Građani Đurđevca i ovoga su puta pokazali plemenitost i darovali za one kojima je pomoć najpotrebnija. Darovali su odjeću, obuću, a prikupljeno je novčanih sredstava u iznosu od 6 282,00 kune.

Zahvaljujemo svima onima koji su darovali, kao i učenicima naše škole koji su odvojili svoje slobodno vrijeme, obilazili građane i prikupljali pomoć za one kojima je potrebna.

Ovim putem pohvaljujem sve učenike koji su se dobrovoljno odazvali na sudjelovanje u ovoj akciji, a najviše pohvaljujem 7.c razred iz kojeg su gotovo  svi učenici sudjelovali u akiciji.Nadam se da će to biti poticaj i primjer ostalim  učenicima naše škole kako bi se i oni dobrovoljno uključili u akciju „Solidarnost na djelu“ iduće školske godine i u različite volonterske akcije koje će se provoditi u našoj školi tijekom ove školske godine.

Sudjelovanjem u ovoj akciji usmjerenoj na dobrobit pojedinca i zajednice učenici su ostvarili jedan dio nastavnog plana i programa Građanskog odgoja i obrazovanja.

Fotografije možete vidjeti na:

Učiteljica: Vesna Šijak

Ostale obavijesti

05. srpnja 2021.

Svečana dodjela svjedodžbi osmašima i proglašenje učenika generacije

Danas je u velikoj dvorani naše škole održana skromna, no svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda. Okupljenim osmašima s nekoliko […]

05. srpnja 2021.

Preuzet paket za projekt Crvenog križa Sigurnije škole i vrtići

U našu školu stigle su torbe prve pomoći koje će biti podrška u projektu Crvenog križa koji je odobrilo Ministarstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content