NASLOVNICA / Produženi boravak / Prvašići u produženom boravku

Prvašići u produženom boravku

Autor: Monika Rupčić

18. listopada 2021.

Naši prvašići su prvi put sjeli u školske klupe. Bilo je tu smijeha, suza, radosti i raznih drugih emocija te veselih i sretnih trenutaka našeg početnog rada u produženom boravku. Već su dosad štošta naučili o školi, ponašanju te kako redovito i marljivo pisati domaće zadaće. U produženom boravku bave se raznim aktivnostima učeći razne pitalice, ponavljanjem nastavnog gradiva, pišu zadaće, a već sada vježbaju i prva slova. Slobodno vrijeme provode u školskom dvorištu, odlaze u šetnju te na igralište gdje se dobro zabavljaju. Tamo se nađu igre poput „Ledene babe“, igre „Dan-noć“, igre skrivača, jezične igre „Kaladont“, „Ide maca oko tebe“ te raznih drugih igara s loptom, kao što je odbojka, gađanje u koš ili gol i sl. Kad ne mogu van zbog lošeg vremena u razredu crtaju likove iz crtanih filmova, pjevaju, plešu, gledaju crtane filmove i učiteljica im čita najljepše bajke svijeta te igraju društvene („Jenga“, „memory“) i poučne igre („Sastavi rečenicu“, „Simon says“, „Son makaron“).

Učenici prvih razreda su u produženom boravku dočekali prvi dan jeseni i Dan zahvalnosti za plodove zemlje crtajući obris svog lista koji su sakupili u dvorištu škole te su listove obojali jesenskim bojama po želji. Obilježili smo Dan hrvatske policije tako da su s učiteljicom razgovarali o poslu policajca te ga nacrtali. Također, obilježili su i Svjetski dan životinja te je svaki učenik crtao svoju omiljenu životinju. Prisjetili su se svojih učiteljica na Svjetski dan učitelja i nacrtali svoju najdražu učiteljicu/učitelja istaknuvši kako je/ga oni doživljavaju svojim očima. Dane kruha obilježili su bojanjem i crtanjem svoje košare pune pekarskih proizvoda. Naglasak su stavili na brigu o svome zdravlju i važnosti boravka na svježem zraku tako da su na Međunarodni dan pješačenja šetali u okolici škole.

Ostale obavijesti

24. lipnja 2022.

Zaplovimo u ljeto

Učenicima produženog boravka, mjesec svibanj i lipanj, bili su ispunjeni raznim aktivnostima. U svibnju su učenici obilježili Majčin dan tako […]

20. lipnja 2022.

Proljeće s 3. i 4. razredima

Proljeće u produženom boravku 3. i 4. razreda proteklo je u znaku raznih projekata i aktivnosti uz koje su se […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content