NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / 100. obljetnica rođenja Grgura Karlovčana

100. obljetnica rođenja Grgura Karlovčana

Autor: Nikola Vuković

11. ožujka 2013.

U tijeku ovog tjedna u našoj školi organiziraju se tri važna događaja vezana za rođendan Grgura Karlovčana.

Ponedjeljak, 11.ožujka 2013. – na današnji dan prije 100 godina rođen je Grgur Karlovčan. Ispred škole u parku održan je kratki program u Grgurovu čast. Pored učenika i učitelja, na obilježavanje 100-te godišnjice  došli su dožupan KC-KŽ županije gospodin Ivan Pal, gospodin Mladen Antolič pročelnik u Županiji KC-KŽ. dogradonačelnica našega grada gospođa Marijana Markešić, prof. Zdravko Seleš, gospođa Anđela Lenhard-Antolin, gospođa Anica Šabarić, gospodin Ivica Šubara i gospodin Marijan Matočec. Kratki program izveli su učenici naše škole, a govorili su o djelu Grgura Karlovčana.

U srijedu, 13.ožujka 2013. godine s početkom u 11.00 sati u maloj sportskoj dvorani počinje književni susret u čast Grgura Karlovčana. Gosti naše škole su članovi Društva hrvatskih književnika: Enerika Bijač, Marko Gregur, Zdravko Seleš, Božica Jelušić i Milan Frčko. Književnici će tijekom susreta s učenicim i učiteljima naše škole, kao i našim gostima govoriti o svom radu, o djelu Grgura Karlovčana, a također će odgovarati i na postavljena pitanja polaznika novinarske i knjižničarske grupe.

U četvrtak, 14.ožujka 2013.godine u 18.00 sati počinje velika školska priredba ” Pozdrav proljeću”. U sat i pol programa učenici naše škole, kao i gosti iz OŠ Kalinovac i Gimnazije Đurđevac predstavit će se svojim uratcima i svojim umijećem plesa, pjevanja, dramskog izričaja, recitiranja i umijećem sviranja. Osim tematike proljeća tijekom programa govorit ćemo i o Grguru Karlovčanu.

Pozivamo sve zainteresiranje da nam se pridruže u srijedu i četvrtak na našim priredbama.

Ostale obavijesti

23. lipnja 2022.

Završni ples osmaša OŠ Đurđevac

Učenici osmih razreda posljednji nastavni dan otplesali su ispred škole ples grizlica. Pripremila ih je učiteljica glazbene kulture Kristina Benko […]

09. lipnja 2022.

Rezultati natjecanja u krasnoslovu “Podravina u stihovima”

Danas je održana javna priredba naše škole povodom njegovanja zavičajnog pjesništva u Domu kulture Đurđevac. U finalnom natjecanju u pisanju […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content