NASLOVNICA / Novosti / 100.obljetnica rođenja Grgura Karlovčana

100.obljetnica rođenja Grgura Karlovčana

Autor: Nikola Vuković

11. ožujka 2013.

U tijeku ovog tjedna u našoj školi organiziraju se tri važna događaja vezana za rođendan Grgura Karlovčana.

Ponedjeljak, 11.ožujka 2013. – na današnji dan prije 100 godina rođen je Grgur Karlovčan. Ispred škole u parku održan je kratki program u Grgurovu čast. Pored učenika i učitelja, na obilježavanje 100-te godišnjice  došli su dožupan KC-KŽ županije gospodin Ivan Pal, gospodin Mladen Antolič pročelnik u Županiji KC-KŽ. dogradonačelnica našega grada gospođa Marijana Markešić, prof. Zdravko Seleš, gospođa Anđela Lenhard-Antolin, gospođa Anica Šabarić, gospodin Ivica Šubara i gospodin Marijan Matočec. Kratki program izveli su učenici naše škole, a govorili su o djelu Grgura Karlovčana.

U srijedu, 13.ožujka 2013. godine s početkom u 11.00 sati u maloj sportskoj dvorani počinje književni susret u čast Grgura Karlovčana. Gosti naše škole su članovi Društva hrvatskih književnika: Enerika Bijač, Marko Gregur, Zdravko Seleš, Božica Jelušić i Milan Frčko. Književnici će tijekom susreta s učenicim i učiteljima naše škole, kao i našim gostima govoriti o svom radu, o djelu Grgura Karlovčana, a također će odgovarati i na postavljena pitanja polaznika novinarske i knjižničarske grupe.

U četvrtak, 14.ožujka 2013.godine u 18.00 sati počinje velika školska priredba " Pozdrav proljeću". U sat i pol programa učenici naše škole, kao i gosti iz OŠ Kalinovac i Gimnazije Đurđevac predstavit će se svojim uratcima i svojim umijećem plesa, pjevanja, dramskog izričaja, recitiranja i umijećem sviranja. Osim tematike proljeća tijekom programa govorit ćemo i o Grguru Karlovčanu.

Pozivamo sve zainteresiranje da nam se pridruže u srijedu i četvrtak na našim priredbama.

Ostale obavijesti

21. listopada 2021.

Posjet školskoj knjižnici – u društvu sa slikovnicama

U povodu obilježavanja Godine čitanja 2021., ali i Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1. i 3. razreda te 3. odgojna skupina […]

20. listopada 2021.

Svjetski dan kravate u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Dan kravate obilježava se 18. listopada. Tom su prigodom […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content