NASLOVNICA / Novosti / Višednevna terenska nastava osmaša

Višednevna terenska nastava osmaša

Autor: Ivana Skender

20. lipnja 2022.

Učenici 8.b, 8.c i 8.d razreda u pratnji svojih razrednika sudjelovali su na višednevnoj terenskoj nastavi u srednjoj Dalmaciji. Prvi dan učenici su imali priliku razgledati postav Domovinskog rata u Turnju kraj Karlovca. Muzejski vodič upoznao je učenike s događajima iz Domovinskog rata s posebnim osvrtom na ratne sukobe u okolici Karlovca.

Isti dan učenici su posjetili Sokolarski centar Šibenik. Od vodiča u ovom centru saznali smo puno zanimljivih informacija o životu sova i sokolova. 

Već tijekom prvog dana nakon smještaja u hotelu Imperijal učenici su imali slobodno vrijeme za kupanje na hotelskom bazenu.

Drugi dan učenici su imali zanimljiv dan u Funparku Biograd. Velik broj atrakcija oduševio je učenike, ali i učitelje koji su također isprobali većinu atrakcija.

Drugi dan je završio razgledom Šibenika u pratnji lokalnoga vodiča. 

Treći dan učenici su se odvezli brodom na otok Prvić i obišli Memorijalni centar Fausta Vrančića.

Uslijedila je ugodna šetnja od Prvić Luke do Šepurina i povratak brodom u Vodice. U ostatku dana učenici su uživali u kupanju na plaži ispred hotela.

Zadnji dan na rasporedu je bio obilazak Nina

i ninske solane u kojoj su učenici učili kako se proizvodi sol i što je cvijet soli. Uslijedio je obilazak Zadra i njegovih znamenitosti, a nakon ručka krenulo se prema Đurđevcu gdje smo stigli u večernjim satima.

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content