NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava u Istru

Terenska nastava u Istru

Autor: Nikola Vuković

08. lipnja 2011.

Učenici 6c i 6d razreda i njihovi razrednici ostvarili sadržajnu nastavu u Istri.

38 učenika i dvoje razrednika, Bernarda Žibreg i Nikola Vuković ostvarili su cjelodnevnu terensku nastavu u Istri. Prvo odredište bio je najmanji grad na Svijetu – Hum. Učenici su upoznali arhitekturu i značenje ovog malog grada. Isto tako saznali su mnoge povijesne detalje o gradu Humu i ovom dijelu Istre. Nakon toga upoznali su Aleju glagoljaša koja se proteže uz cestu prema Roču. Nastavak puta bio je prema Motovunu. Podno brijega zaustavljen je autobus, a učenici i razrednici nastavili su pješice strmim uličicama i na taj način upoznali grad Motovun. Učenike je oduševio prekrasan pogled i panorama sa zidina. Uslijedila je vožnja dolinom rijeke Mirne pri čemu su učenici vidjeli mnoge maslinike i vinograde po kojima je poznata Istra. Dva sata učenici su proveli u poznatom Dino-parku u Funtani gdje su uživali gledajući predstavu i razgledavajući park u kojem su postavljeni dinosauri.Poslijepodnevni dio terenske nastave bio je na bazenima hotela Dijamant. Nakon kupanja, zabave i odmora učenici su razgledali središte grada Poreča i uživali su prekrasnom sunčanom popodnevu. Vožnja autobusom do Đurđevca protekla je u zabavi, pjesmi i druženju.

Ostale obavijesti

24. lipnja 2021.

Upis učenika u srednju školu

Od sutra (25. lipnja )počinju prijave obrazovnih programa. Učenici su dobili potrebne upute kako prijaviti obrazovne programe ( do 6 […]

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content