NASLOVNICA / Novosti / Europski dan jezika

Europski dan jezika

Autor: Arijana Lenardić

02. listopada 2011.

U sklopu projekta Europski tjedan jezika (26. – 30. rujna.), učenici prvih i četvrtih razreda, te učenici 5.d razreda, na satu engleskog jezika obilježili su Europski dan jezika različitim aktivnostima.

Cilj projektne nastave bio je obilježiti Europski dan jezika (26. rujna), razvijati ljubav prema engleskom jeziku i jezicima uopće, te razvijati toleranciju prema različitim narodnostima i kulturama ukazujući na sličnosti.

U skladu s time, učiteljica engleskog jezika Arijana Lenardić reproducirala je pomoću računala nekoliko dječjih pjesmica, primjerenih uzrastu učenika, na francuskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom i engleskom jeziku. Tako su učenici prvih razreda poslušali dječju pjesmicu „Bratec Martin” („Are you sleeping, brother John?”), učenici četvrtih razreda „Kad si sretan” („If you’re happy and you know it”), a učenici 5.d razreda pjesmicu „Hokey Pokey”.

Proces otkrivanja na kojem su jeziku otpjevane pjesmice bio je nadasve zanimljiv učenicima. Nakon identificiranja navedenih stranih jezika i povlačenja paralela s našim materinjim jezikom, uz pomoć nastavnog listića s riječima pjesmica na engleskom jeziku, učenici su ih i otpjevali uz odgovarajuće plesne pokrete.

Na kraju sata smo napravili plakat s riječima pjesmica na navedenim jezicima koji će nas podsjećati na sveukupni zaključak ovog projekta koji se ukratko može izraziti poznatom rečenicom:

„You laugh at me because I'm different, but I laugh at you

because you are all the same.”

„Smiješ mi se jer smo različiti, a ja se smijem tebi jer si ti isti kao i ja.“

Ostale obavijesti

29. ožujka 2023.

Paola Šestak pozvana na državno Natjecanje iz povijesti

Nakon održanih županijskih natjecanja, Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je popise pozvanih učenika na državno Natjecanje iz povijesti. Među […]

29. ožujka 2023.

Predstavljanje slikovnice Priča jedne pčelice učitelja Davora Šokeca

Dana 29. ožujka 2023. g. organiziran je književni susret u maloj dvorani s našim učiteljem Davorom Šokecom koji je održao […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content